Сър Гавин Уилямсън подаде оставка като правителствен министър след обвинения

...
Сър Гавин Уилямсън подаде оставка като правителствен министър след обвинения
Коментари Харесай

Нов скандал в британския кабинет

Сър Гавин Уилямсън подаде оставка като държавен министър след обвинявания в тормоз, като съобщи, че има за цел да се почисти от " всевъзможни злоупотреби ", съобщи БГНЕС, цитирайки Би Би Си.

Той съобщи, че " опровергава " метода, по който е било характеризирано " предишното му държание ". В писмото си за оставка той съобщи, че напуща държавното управление с " същинска горест ", само че предложи на министър-председателя Риши Сунак своята " цялостна и тотална поддръжка от задните редици ".

В отговор Сунак съобщи, че приема оставката " с огромна горест " и благодари на сър Гавин за " персоналната му поддръжка и преданост ". " Вашият ангажимент към поредните консервативни държавни управления и партията през годините беше хладнокръвен ". Сър Гавин беше подложен на възходящ напън, откакто в Sunday Times бяха оповестени серия от текстови известия с провокативни думи, изпратени от него до колежката му от торите Уенди Мортън.

Високопоставен държавен чиновник от държавното управление съобщи пред " Гардиън ", че сър Гавин ги е тормозил и им е споделил да си " затварят устата ". Ан Милтън, която е работила като заместник-главен секретар на държавното управление сред 2015 и 2017 година, съобщи пред Channel 4 News, че държанието на сър Гавин е било " заплашително " и " сплашващо ". По-рано от Даунинг стрийт обявиха, че се стремят да открият обстоятелствата по отношение на обявените мнения досега.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР