Съпругата на сина ми има дете от предишен брак. Не

...
Съпругата на сина ми има дете от предишен брак. Не
Коментари Харесай

Не бях поканена на сватбата, но заради наследството се превърнах в любима баба отново

Съпругата на сина ми има дете от предходен брак. Не ми беше мъчно да се разбирам добре с щерка й и да приема момичето като своя внучка.

След раждането на второто дете в фамилията им започнах постоянно да оказвам помощ в грижата за децата и се пробвах да им обръщам еднообразно внимание. Взимах децата при мен и през уикендите.

Исках да имам положителни връзки със брачната половинка на сина ми, само че тя самата не искаше връзка и аз й се обаждах единствено в крайни случаи. Нели от време на време разговаряше с някогашния си за прехрана и най-интересното е, че този мъж даже не се обаждаше на щерка си.

Преди към шест месеца дъщерята на снаха ми подвигна женитба. Аз и синът ми не бяхме поканени, макар че тя прекара по-голямата част от живота си с нас. Малко по-късно я помолих за пояснение, а тя ми отговори, че е решила да предложения единствено близки родственици, а ние със сина ми не сме такива.

Синът ми се грижеше за нея и я възпитааше, само че в последна сметка той беше никой за нея. Но бях още по-изненадана, когато племенницата ми предложения личния си татко на сватбата, който не беше виждала, откогато родителите й се разведоха и той плащаше единствено прехрана всеки месец.

Реших да не диспутирам с никого и да не подвигам звук, с цел да не се скапват фамилните връзки. Синът ми също реши, че е по-добре да замълчи и да не помни за тази засегнатост.

Преди съвсем година наследих апартамент. Този апартамент беше доста дребен и несъмнено нямаше да се настаня там, по тази причина взех решение, че ще го дам чартърен, тъй като спомагателният приход в никакъв случай не е непотребен.

Внучката, с която не поддържам връзка, откогато се ожени ми се обади и ме помоли да й дам този апартамент. Не се разбирала със брачна половинка си и не знаела къде да отиде, тъй като е бременна. Все отново аз съм нейна обичана баба.

Не ме предложения на сватбата, тъй като даже не съм й родственик, само че щом става въпрос за жилището, станах най-близкият й човек.

Нямам желание да й давам жилището. Тя сама би трябвало да се грижи за себе си. А аз нуждая се от спомагателни приходи.

Започнах да получавам пари от наематели, само че даже и с тях не мога да пребивавам доста богато. Разбира се, някой може да ме счита за прекомерно отмъстителна, само че въпреки всичко имам възприятието, че е решила да възобнови връзката си с мен единствено поради жилището.

Дори в този момент синът ми се пробва да поддържа положителни връзки с щерка си и към момента е женен за снаха ми. Честно казано на негово място бих подала молба за бракоразвод.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР