Съпругата на бившият украински президент Виктор Юшченко - Катерина говори

...
Съпругата на бившият украински президент Виктор Юшченко - Катерина говори
Коментари Харесай

Катерина Юшченко: Това, което се случва в Украйна е геноцид

Съпругата на някогашният украински президент Виктор Юшченко - Катерина приказва за войната в Украйна пред Нова телевизия. Юшченко беше президент на Украйна от 2004 до 2010, а още по време на президентската акция през 2004г. беше направит опит да бъде погубен, откакто беше токсичен с диоксин.

" Сърцата ни са разрушени, а това, което се случва е геноцид. Путин очакваше за три дни да ни завземе, а към този момент съвсем три седмици не е завзел нито един от огромните ни градове. През 2004-а година брачният партньор ми водеше акция да погледнем към Запада и да бъдем свободни. В началото когато Виктор Юшченко сподели, че ще бъде президент доста хора му споделиха, че няма по какъв начин това да стане. Това беше директна опасност, а по-късно се пробваха и да го убият. Отровата беше тип диоксин, който се създава единствено от военните кръгове в Русия. Повечето заговорници избягаха в Русия още в първите няколко дни след опита за убийството му ", сподели брачната половинка на Виктор Юшченко.

" Войната не стартира в този момент, тя стартира още през 2014-а година. Украйна се бори за независимостта си от епохи. През 2014-а година ние изненада реакцията на Запада. Очаквахме тази война, само че не чакахме да бъдем изоставени. Путин няма да спре до момента в който не бъде спрян. Той не възприема съществено договарянията. Трябва да защитим въздушното си пространство. Трябват ни повече наказания против Русия. Трябва да спре търгуването на петрол, газ и стокообмена. В тези времена поддържаме президента ни. Често се подлагаме на критика, само че когато ни атакуван сме единни. Съпругът ми разговаряше преди войната с президента Зеленски, само че в този момент няма по какъв начин да стане той да приказва. Няма вероятни взаимни отстъпки. Русия би трябвало да върне всичко и да заплащат репарации. Не би трябвало да има никакви отстъпки по отношение на Путин. За хората, които поддържат Путин ще кажа, че поддържат боен нарушител ", съобщи Катерина Юшченко.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР