Съпричастност, състрадателност и уважение към хората в неравностойно положение –

...
Съпричастност, състрадателност и уважение към хората в неравностойно положение –
Коментари Харесай

Младежи от Велико Търново изненадаха с дарения социално слаби семейства

Съпричастност, състрадателност и почитание към хората в неравностойно състояние – този урок са научили младежите от великотърновския Интракт клуб. Няколко тона зимни облекла бяха събрани, сортирани и изпрани от младежите и персонално дарени на 30 техни връстници от обществено слаби фамилии във Велико Търново и близките селища. 

Социалната ножица става все по-широка, а обществено слабите фамилии се усилват от ден на ден. Едно от тях е фамилията на великотърновката Силвия Ангелова. 38-годишната жена има 8 деца, устоят се единствено със заплатата на бащата и с детските добавки. В навечерието на Нова година Силвия получи дарове за децата си: 

„ От облекла имаха потребности, желаеха играчки. Сега донесоха. Благодаря им, да са живи и здрави, Господ пък на тях да им оказва помощ. Радват се, от „ Закрила на детето им подариха шоколадови работи, лакомства. Всичките ми деца вървят на учебно заведение. Дадоха им таблет. Малката и сестра ѝ, двете учиха от таблета. Как да се оправя, ей така, с осем деца. Малко мъчно ми е за някои работи, но отгоре-отгоре оправя ме се, какво да вършим “. 



На майката с осем деца ще ѝ бъде малко по-лесно тази зима, тъй като младежите от великотърновския Интракт клуб осигуриха няколко тона зимни детски дрешки с благотворителната си самодейност „ Дари топлота “.  

„ Казвам се Християн Цанев, президент съм на Интеракт клуб – Велико Търново. Тази година планът още веднъж беше сполучлив. Събрахме доста дрешки, за към 7 фамилии. Моето персонално чувство е признателност и топлота. Има доста обществено слаби фамилии, които не могат да си разрешат някои работи и считаме, че този жест доста ще им помогне и ще им направи зимните месеци по-топли и по-приятни “. 

„ Казвам се Диляна Червенкова. Когато веселя други хора, аз самата се цялостна с голяма доза признателност и ми дава нови сили да продължа напред “. 

„ Аз се споделям Мила Мицева. Чувството е доста удовлетворяващо. Ние сме един огромен екип, оказваме помощ си, всичко вършим дружно и в действителност е ужасно, че можем да организираме такива благотворителности и действия дружно “. 

„ Казвам се Александър Тодоров и съм на 18 години. Има обич за предоставяне. Лично аз съм живял съгласно думите бъди смяната, която искаш да видиш в света, по тази причина се стремя да употребявам моето свободно време по всевъзможен метод, с цел да развеселявам хората “. 

„ Аз съм Кристияна Христова и съм част от клуба към този момент от към година. Включих се, защото постоянно съм имала желанието да оказвам помощ на хората, имала съм потребността да развеселявам някой различен “. 

„ Аз съм Искра Райкова. Усещането е прелестно, доста топло, с мисълта че целият този труд не е бил на вятъра. Пожелавам им триумф и нищо да не ги стопира в фантазиите им “. 

Великотърновските младежи подариха дрешки и играчки и за двете деца на Анка Михайлова: 

„ На 6 и на 4 годинки. Трудно се оправяме, апартаментът е с доста проблеми, влага, постоянно ми се разболяват децата. В общинско жилище сме от година и нещо. Много добра е помощта за дрешки, нуждаем се. Много им благодаря за тази помощ, нека са живи и здрави “. 



Децата преподадоха урок по добрина на родителите си, споделиха бащите на част от младежите Ивайло Цанев и Даниел Маринов: 

„ Това, което прави синът ми, ме прави доста горделив, тъй като щедрост по време на рецесия, а и по време на такива светли празници, каквито са Коледните и Новогодишните, дарявайки облекла и топлота на тези деца, ме прави в действителност горделив родител “, уточни Ивайло Цанев. 

„ Уроците са доста значими, тъй като тези деца дават вяра, вижда се, че има мисъл в тяхната работа. Подготвят си, провеждат си събитията по лична самодейност, което дава вяра на всички възрастни и по-мъдри за поука в личното си всекидневие “, разяснява Даниел Маринов. 

Репортаж на Здравка Маслянкова в предаването " 12+4 " можете да чуете от звуковия файл. 
Снимки: Здравка Маслянкова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР