Съпредседателят на Продължаваме промяната, вицепремиер и министър на финансите в

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната, вицепремиер и министър на финансите в
Коментари Харесай

Асен Василев е скептик за нов кабинет: Готвим се за избори

Съпредседателят на " Продължаваме промяната ", вицепремиер и министър на финансите в сваленото в сряда държавно управление Асен Василев е песимист за сформирането на нов кабинет в границите на настоящия парламент и съобщи, че партията ме се готви за предсрочин избори наесен след настоящия конфликт с мафията.

" Ние вървим към нови избори септември месец. Силно се колебая, че новото болшинство може да излъчи държавно управление, откакто даже не съумяха да излъчат ръководител на Народното събрание ", разяснява той в ефира на бТН, откакто Народното събрание одобри избор на съмнение, импортиран от ГЕРБ поради икономическата политика на държавното управление и подсилен от Движение за права и свободи, напусналата ръководещата коалиция " ИТН " и прорускат апартия " Възраждане ".

" Рано или късно чаках, че ще има конфликт с мафията. С парите за пътища и изобщо със абсурда към " Капитан Андреево " и всичко друго. Насложиха се редица рецесии за мафията и по този начин видяхме в залата една коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и част от " ИТН ", разяснява Василев

" За да оцелее държавното управление, трябваше да има задоволително хора, които да са смели и да влязат в борба с мафията. Ако се беше образувало такова болшинство, то щеше да бъде доста стабилно ", счита вицепремиерът.

Председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров разяснява, че " вотът на съмнение ще направи нашето ръководство още по-силно, тъй като ще успеем да консолидираме болшинството и в действителност да управляваме с хората, които са подготвени да вземат решения, а не получават своите сигнали и есемеси от Сараите, от диванчетата, от Банкя ".

" Очакваме да проведем съвещания с всички депутати, които са подготвени да влязат в диалози с нас, да изразят своето мнение, да покажат своя морал и достолепие. След това чакаме президентът да ни връчи мандат, който ние ще осъществим и ще търсим поддръжката ",, разяснява вота на съмнение Гюров, който излезе пред събралото се в поддръжка на кабинета болшинство пред Народното събрание.

Прогнозата е, че това е единствено една стъпка в отвоюването на страната. Ще продължим да вършим това, за което сме пристигнали, сподели още той.

" Хората зад нас демонстрират, че тази смяна е необратима. Това е гражданското общество, което подсигурява, че път обратно няма ", добави Гюров.

Според него Македония е просто една димка, която да отвлече вниманието на хората и да отвлече вниманието на депутатите. Камъкът, който обърна каруцата, бяха милиардите, счита той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР