Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков коментира на брифинг в

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков коментира на брифинг в
Коментари Харесай

Продължаваме Промяната видя коалиция за фалшификация на вота

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разяснява на брифинг в Народното събрание връщането на хартиената бюлетина, което гласоподаваха депутатите през днешния ден. В тази връзка той подчертава, че заслугата е на активното присъединяване на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ - " Това е коалиция за имитация на вота на българските жители ", сподели Петков пред публицисти.

По думите му е изцяло неприемливо това от всички проблеми - с приходите, с горивата и с инфлацията. " Те взеха решение, че най-важното решение, което би трябвало да се вземе е  това връщане обратно към годините на прехода... Задкулисието се пробва по всевъзможен метод да се върне назад на сцената. Явно битката ще е дълга ", посочи Кирил Петков.

Бойко Рашков показа по какъв начин хартиената бюлетина води до операции на изборите. Той сподели бюлетини от предходни избори, които, по думите му, не са разбираеми за никой. Те са от времето, когато се вкара машинното гласоподаване. Стотици хиляди броя са недействителните бюлетини тогава, отчете Рашков.

Връщането към хартиената бюлетина значи " връщане към двупотопното гласоподаване ", сподели той. Майстори в пазаруването и продаването на гласове са ГЕРБ и Движение за права и свободи, смята той.

Рашков уточни, че ръководителят на Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ е определен с 42 преносими секции в Кърджали. " 42 жители сякаш има, които са декларирали в общината, че желаят да гласоподават, заради аргументи, с преносима изборна секция. От тези 42 случая има формирани към този момент досъдебни производства и се води следствие, тъй като една огромна част от тези жители не са знаели, че са били заболели и че би трябвало да гласоподават с преносими изборни секции. Така се избира един водач ", сподели Карадайъ.

Михаил Камбарев заяви, че има видео по какъв начин " Бай Ганьо от ГЕРБ прави избори " и всеки може да го види по какъв начин се вършат избори у нас в ютуб. Там на съвещание на пловдивската секция на ГЕРБ господин Тотев споделя следното, цитира Камбарев, " Броят, който имаме на невалидни бюлетини, сега не е този, които желаеме да имаме. Особено в тази част. Имаме тук няколко метода... Г-н Заков мога да го похваля, направи няколко невалидни в неговата секция. И като цяло броят на невалидните бюлетини не е най-хубавият. Всички знаем, споделя Тотев, че това е един от методите, с който може да имаме преимущество ".

А един от методите за невалидни бюлетини, е в случай че те слагат техни хора в секциите, заключи Михаил Камбарев.

" Днес е една тъжна вечер за представителната народна власт в България ", сподели Милен Матеев.

След часове наред словесни битки Народното събрание върна със 125 гласа хартиената бюлетина като алтернатива за гласоподаване, наред с машинния избор, още на идващите избори. " За " на първо четене гласоподаваха вносителите от Българска социалистическа партия дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Противопоставиха им се от " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", " Български напредък " и " Възраждане ", които събраха 100 " срещу ". Електронното табло регистрира и един глас на социалист, който се разгласи против хартията, като упованията са това да е бил Явор Божанков, който авансово се разгласи против бюлетината. Един представител на БВ пък поддържа бюлетината.  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР