Съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България Христо Иванов обясни

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България Христо Иванов обясни
Коментари Харесай

Премиер от новата коалиция ще е гарант за съдебната реформа, смята Христо Иванов

Съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Христо Иванов изясни пред Българска национална телевизия, че за сполучлива правосъдна промяна е нужно държавно управление, което да бъде излъчено с втория мандат. Според него кабинет на новата коалиция ще може да търси и конституционно болшинство, в случай че в действителност всички партии държат на промяната.

 Комисията по правни въпроси одобри механизъм за следствие на основния прокурор на първо четене Комисията по правни въпроси одобри механизъм за следствие на основния прокурор на първо четене

" Има една политическа групировка, която може да е и да изиска да е поръчител за правосъдна промяна и това сме ние. Затова е нужно " Продължаваме промяната - Демократична България " да уточни фигурата на премиера, с цел да сме сигурни, че обещанията няма да извратят промяната и в случай че тя не се случи, този човек ще си подаде оставката. И това е логиката на втория мандат ", съобщи Иванов.

По думите му има сериозен късмет за сформиране на кабинет, само че той е единствено с втория мандат. Затова щяла да се търси настройка, която да има времето да извърши промените. Той посочи, че сега обстановката е такава, че няма по какъв начин новата коалиция да поддържа държавно управление на ГЕРБ.

 Лидерите на ГЕРБ и Лидерите на ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " се срещнаха в Народното събрание

Според Иванов държанието на Движение за права и свободи в последните дни с поддръжката за освобождението на основния прокурор Иван Гешев показвало, че и тази политическа мощ прави оценка действителността и схваща, че няма по какъв начин да се мине без правосъдна промяна.

Как Христо Иванов вижда идващия кабинет и какъв би трябвало да е той четете в изявлението му за " Дневник "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР