Съпредседателят на ПП Асен Василев поряза мераците на шефовете на

...
Съпредседателят на ПП Асен Василев поряза мераците на шефовете на
Коментари Харесай

Асен Василев обяви какви ще са заплатите на шефове на болници

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев поряза мераците на шефовете на лечебните заведения да получават и отсега нататък галактически заплати.

Ще има коефициент сред най-ниската и най-високата заплата в държавните компании.Това съобщи той в предаването " 120 минути " по bTV по отношение на 6 цифрените месечни заплати на шефове на лечебни заведения.

Ако най-ниската заплата с бонуси е 1000 лева, то директорската да е най-много 15 хиляди лв. и в случай че някой началник на болница желае да взима 100 хиляди лв., би трябвало да заплаща по 10-15 хиляди на санитарите си, добави Василев. 

Още промени, които планува:

* Бордовете на държавните компании - единствено по трима

" Дали 16 хиляди заплата е прекомерно или не е прекомерно, дано се огледаме ", разяснява Василев

Когато се тегли заем над 10 хиляди лв. да се праща незабавно към Национална агенция за приходите.

Банките не подават такава информация в действително време към Национална агенция за приходите. Искаме това да се случва в действително време и да се отреагира незабавно. Ако забележим, че има компании, които всеки петък теглят по 50 хиляди лв., това дава явен сигнал, че там стават нерегламентирани заплащания. Ако касата не излиза с 5 лева да не се поставя санкция.

* Да се усилят ваучерите.

Малките компании може да не заплащат кеш, а да заплащат с ваучери, сподели Василев. 

* Вдига се оптималният застрахователен приход.

Предложихме да се резервира коефициента от 2,3 за оптималния застрахователен приход. Само Демократична България не го одобриха. С повишението на междинната заплата ще се вдигне и таванът. Тази мярка няма да вкара пари в бюджета, които да са от смислена големина - към 100 милиона. Ще го създадем, тъй като е почтено. Иначе понижаваме тежестта на хората, които взимат огромни заплати. Другото значимо нещо, което желаеме да изпратим като сигнал е - няма богати страни с ниски заплати ", сподели Василев.

* Съкращаване на държавната администрация

С 15% ще се понижи броят на чиновниците до края на годината. Централната администрация ще спадне с 30 хиляди души до края на годината. Всеки министър има цел да си прегледа структурата да види кое е неефективно и ще забележим кое по какъв начин да се случи ", съобщи Василев.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР