Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк се срещна днес с ...

Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк се срещна днес с

Кючюк с решение за справяне с кризата с цените

Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк се срещна през днешния ден с либералните министър- ръководители и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Събитието се проведе преди съвещанието на Европейския съвет, на което ще бъдат прегледани внезапното покачване на стойностите на енергията, което визира съществено семействата и предприятията и епидемичната конюнктура , както и ситуацията с имунизациите и усилията за съгласуваност и подготвеност в отговор на пандемията от Коронавирус -19.

По време на срещата с либералните водачи Кючюк изрично сложи казуса за шокиращите равнища на стойностите на електрическата енергия , което съгласно него би трябвало да бъде най- съществената тематика на предстоящия Съвет.

„ Както заявих и по време на дебатите в Екологичен потенциал , високите цени на електрическата енергия в Европа са на ръба да се окажат пагубни за европейската стопанска система . Сега наше обвързване е да защитим промишленостите и характерно консуматорите преди зимния сезон. “, безапелационен бе Кючюк по време на срещата.

Евродепутатът прикани за европейски метод за справяне с непосредственото влияние на рецесията . По думите му използването на общи ограничения и въвеждането на реконструкция на енергийния маркет на Европейски съюз , в това число с групов контракт за стойностите на доставките на газ в бъдеще, би било най- вярното решаване . Съпреседателят на АЛДЕ подчертава продължаващата тежка пандемия от Коронавирус в някои страни -членки на Европейски съюз като България с Румъния.

„ Докато други страни от Европейски съюз към този момент са изпълнили проектите си за имунизация , някои страни се нуждаят от незабавна поддръжка , поради високия песимизъм към имунизациите , а в тази ситуация с България, също и заради политическата рецесия . “, добави Кючюк.

Освен съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, присъединяване в срещата на либералите взеха: френският държавен глава Еманюел Макрон, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, новоизбраният ръководител на групата „ Обнови Европа ” Стефан Сежурне, вицепрезидентът на Европейска комисия Вера Йоурова, изпълнителният вицепрезидент на Европейска комисия Маргрете Вестагер, министър председателите Марк Рюте, Ксавие Бетел, Андрей Бабиш, Александер Де Кро, Кая Каллас, Михаил Мартин, еврокомисарите Дидие Рейндерс, Тиери Бретон, Янеш Ленарчич и Кадри Симсън и други.

Източник: standartnews.com