Съпредседателят на партия АЛДЕ и евродепутат на ДПС Илхан Кючюк

...
Съпредседателят на партия АЛДЕ и евродепутат на ДПС Илхан Кючюк
Коментари Харесай

Кючюк към Туск: Заедно ще се справим с предизвикателствата в Европа

Съпредседателят на партия АЛДЕ и евродепутат на Движение за права и свободи Илхан Кючюк беседва през днешния ден с ръководителя на Европейската национална партия Доналд Туск.

По време на срещата двамата разискаха провокациите, пред които са изправени Европа и целият Съюз, както и опциите за справяне с тях.

 „ Проевропейските партии би трябвало да се обединим, с цел да изведем Европа от множеството провокации, пред които е изправена. “, съобщи Кючюк по време на работната среща.

Според ръководителя на Европейската национална партия Доналд Туск с единение, общи старания и верни принадлежности, Европейски Съюз има цялостния капацитет за справяне с пандемията и идната нова вълна.

Двамата разискаха увеличаващия се популизъм в политиката, нелибералните способи на ръководство в някои европейски страни, както и сполучливото осъществяване на проектите за възобновяване и резистентност.

По време на срещата Туск и Кючюк не пропуснаха да прегледат и тематиката, обвързвана със задаващия се мигрантски напън, в резултат на затруднената обстановка в Афганистан.

Доналд Туск е един от създателите на придвижване „ Солидарност “, което се опълчва на комунистическия режим в Полша. През 2014 година заема длъжността ръководител на Европейския съвет, а през 2017 г. е избран отново за втори мандат до 2019 г. Преди това е бил министър-председател на Полша в продължение на 7 години, а от края на 2019 година той е президент на Европейската национална партия (ЕНП).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР