Съпредседателят на европейските либерали Илхан Кючюк е в Мюнхен за

...
Съпредседателят на европейските либерали Илхан Кючюк е в Мюнхен за
Коментари Харесай

Илхан Кючюк с важно участие на Мюнхенската конференция

Съпредседателят на европейските либерали Илхан Кючюк е в Мюнхен за присъединяване в 59-ата конференция по въпросите на сигурността.

Евродепутатът от Движение за права и свободи е измежду дребното български политици, които взимат присъединяване в най-важния дипломатически конгрес.
-->
Илхан Кючюк взе присъединяване в две полемики, свързани с съветското въздействие на Балканите и бъдещето района, както и в панел на тематика: „ Украйна, архитектурата на сигурността на Европа, стратегическия компас на Европейски Съюз и новата стратегическа идея на НАТО “, оповестяват от офиса на Кючюк.

„ Партия АЛДЕ поддържа правото на всяка суверенна страна да предприеме свои лични ограничения за сигурност, заради което поддържа изцяло финландското и шведското участие в НАТО. Това ще ускори сигурността и стабилността на цяла Европа. Европа ще поддържа украинския народ толкоз дълго, колкото е належащо, и в случай че се постанова, ще увеличим поддръжката, тъй като стабилността в евроатлантическата зона в този момент зависи от сигурността на Украйна “, акцентира Илхан Кючюк.

В рамките на деня евродепутатът се срещна и с Нанси Пелоси, досегашен ръководител на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати, с която разискаха обстановката в Украйна и сигурността на територията на остарелия континент.

В Мюнхен Кючюк организира срещи с министър-председателя на Албания Еди Рама, Димитър Ковачевски, министър председател на Северна Македония и с редица външни министри.

На форума в баварската столица бяха разисквани ограничения в подтекста на усложнената среда на сигурност  вследствие на войната в Украйна, както и други настоящи провокации пред сигурността.

За годишният конгрес по сигурността в Мюнхен участват ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и международни водачи, измежду които и вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис.

Мюнхенската конференция по сигурността обезпечава значима опция за връзка по световни и районни въпроси сред разнообразни представители на политическия хайлайф в света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР