Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов внася сигнал до главния

...
Коментари Харесай

Христо Иванов иска прокуратурата и НСО да проверят признанията на Борисов за снимките от спалнята му |

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов внася сигнал до основния прокурор Иван Гешев и до шефа на НСО с искане да бъдат тествани събитията към абсурда, който се развихри след изказванията на премиера Бойко Борисов пред Франкфуртер Алгемайне Цайтунг  за така наречен Мата Хари, която проникнала в неговата държавна вила и внесла - по журналистически сметки, сред 1 и 2 млн. евро в пачки и злато.

" Борисов направи най-пълното си ревю до момента за появяването на фотосите с шкафчето във вила " Секвоя ". На процедура той призна, че тези фотоси са достоверни. Че в спалнята му има сума пари, които не могат да бъдат обяснени въз основата на данъчни заявления. Т.е. това е първата индикация за противозаконни приходи, а може би и за корупция ", изясни Христо Иванов.

Според него не е ясно какво е станало със сумите. Версията на Борисов за монтаж е отпаднала след личните му самопризнания пред немския вестник. От журналистически следствия ставало ясно, че фотосите са правени в четири момента в интервал от 17 месеца. 

Иванов се е съветвал със експерти, които удостоверяват, че фотосите са достоверни. Освен това има доказателства, че парите са били в оборот, тъй като на другите фотоси са с разнообразни серийни номера. 

" Дори и да приемем версията на Борисов, че има пробив в персоналния му живот, това е извънредно притеснително, че всеки може да му прати красива дама и да провежда подобен пробив и да създаде компромат за българския министър председател. А НСО отхвърля да има пробив. Едното от изказванията не е правилно. Прокуратурата би трябвало да каже има ли или няма пробив. Но тогава остава версията за корупция ", разяснява Христо Иванов. 

Той добави, че мълчанието на прокуратурата до момента е съмнително и основава усещане, че се пробва да замаже абсурда. " Ако имаше някакво просто пояснение, политически и юридически задоволително, то щеше да бъде извадено не под форма на някакви безумни изявленията пред немски вестник, а като версия след инспекция на съответните органи ", счита той.

Прилична версия, която изключва корупция или пробив в националната сигурност, няма. Компромати се създават, с цел да се оказва влияние. И това влияние постоянно е обвързвано с пробив в националната сигурност, евентуално е обвързвана със злоупотреби с пълномощия, е безапелационен Иванов. 

" Прокуратурата трябваше да е проверила кой държи компромати против българския министър председател. Ние не знаем какво още може да има на фотоси против него. В същия интервал са създадени и записи, съвпадащи по време с тези фотоси. Те би трябвало да се гледат като една цялост. Значи индивидът не е бил проверяван за записващи устройства ". уточни още Христо Иванов.

Друг стеснителен въпрос е за метода на предпазване на оръжието върху шкафчето на Борисов. 

" Нямам очакване прокуратурата да си свърши работата, тъй като Гешев покрива всичко това под килима. Научаваме, че има някакви дейности на прокуратурата, тъй като Екологичен потенциал е попитал. Самият Гешев е в записите, а това наподобява на корист на прокуратурата. Тя няма работа да възнамерява дейности с премиера и то в подтекста на предизборна битка и политически чувствителни тематики. Гешев няма интерес да проверява. Бързането на ГЕРБ да ликвидира процедурата за следствие на основния прокурор посредством нещо, което няма да сработи, а ще бъде следващият монтаж, е част от тази взаимна омерта. На процедура Гешев пази гърба на Борисов. А Борисов затваря опцията да бъде призната действителна процедура, която може да докара до следствие на Гешев ", добави Христо Иванов.

Причината, заради която внася сигнала, е, че след няколко месеца има избори и Демократична България ще бъде в Народното събрание. Партията ще провокира анкета за това по какъв начин прокуратурата е замазала този проблем.    
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР