Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов смята, че не трябва

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов смята, че не трябва
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма време за губене. Да се обединим около технократски кабинет до 1 януари 2024 г.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов счита, че не би трябвало да се стига до нови избори, защото има незабавни неща за приключване.

" Има две други възможности - едната е отиване на избори. Ние, Българска социалистическа партия и Политическа партия социологията ни демонстрира, че се подвига поддръжката за нас, само че ще е мъчно да се направи болшинство. Това, което ни тормози, е, че страната няма време за нови избори. Има прозорци по избрани тематики, които в случай че изпуснем, ще е късно след това. Ние от Демократична България считаме, че в случай че ни бъде връчен третия мандат, ще сме длъжни посредством разговор и фокусиране върху значимите задания, а не междуличностните връзки, не его, а рецесиите, да излъчим един кабинет, който да може да ги реши, въпреки и с стеснен период и не с толкоз политически темперамент. Само в идната година имаме сериозна опция да пристъпим към Шенген. В идващите месеци би трябвало да се оправим с енергийната рецесия, която ще се задълбочи. Ако решим да вършим акции до октомври месец, ще сме изпуснали нещата ", сподели Иванов в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Около ГЕРБ нищо не се е трансформирало. Разделителните линии ще се задълбочат. Аз съм обезпокоен от това, което става във страната, а в това време има благоприятни условия, които ще изпуснем. Ако мандатът е у нас - политически всички закони, които приехме се състоят от болшинства към 230 гласа. Нека да забележим дали с по-голяма диалогичност да приемем значимите неща. Ако бъде даден на нас мандатът, ще внесем една декларация за гласоподаване на всички тези значими предпочитани тематики. Да забележим дали всички желаят да се поддържат целите. Ако някой не поддържа нещо хубаво за хората, дано да каже за какво. Мнозинството ще го търсим с досегашните четири ръководещи партии. Първо с Политическа партия, което е морално. Те получиха болшинството от българските жители, които пожелаха смяна. Ще избегнем търсенето на поддръжка отвън тези четири обединения. Все още не можем да търсим поддръжка от ГЕРБ за болшинство, въпреки че търсим посредством диалогичност подхождаме когато става дума за национални цели. Отговорността е да се потърси национално единодушие към цели ", безапелационен бе той.

" Трябва да оставим на назад във времето егото и междуличностните връзки. Мога да беседвам с Тошко Йорданов. Ние от три Народното събрание имаме бурна история. Аз съм си извадил поучения за мен. Длъжни сме в името на очакванията на хората, да вървим напред и да прескочим пропастите. И ще приказваме, по дяволите. Да, и със Слави бих разговарял. С ярките политически сили би трябвало да създадем крачка настрана в името на целите. До януари 2024 година би трябвало да стабилизираме ръководството.  Трябва да създадем един технократски кабинет, а водачите на партиите малко да се отдръпват. Да дадем път на хора, на които им имаме доверие и те да правят работата. И да се фокусираме най-после в огромните задания ", съобщи Христо Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР