Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов ще бъде водач на

...
Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов ще бъде водач на
Коментари Харесай

Христо Иванов покани Пеевски на дебат

Съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов ще бъде лидер на листата във Велико Търново, където ще се изправи против Делян Пеевски. Той персонално записва листата в Районната изборна комисия в 9:00 часа тази заран, оповестява Българска национална телевизия.

Наложи се да създадем тази смяна, тъй като разбрахме, че господин Пеевски ще бъде номиниран от този регион, съобщи Иванов, който в предходните избори водеше листите в Пловдив-град и 25-и МИР в София. Той резервира позицията си в София и за изборите на 14 ноември.

Аз се кандидатирам тук, с цел да можем да сложим всички въпроси директно на Делян Пеевски и ще го поканим на спор, с цел да стартира да приказва, сподели той.

Иванов уточни, че Движение за права и свободи са притиснати в ъгъла, тъй като за първи път от 30 години присъединяване им във властта се слага под подозрение вследствие на твърдата позиция на "Демократична България ".

В интернационален проект Движение за права и свободи изпадат в доста тежка изолираност и явно вземат решение да покажат, че няма да си изоставят позицията.

Вадейки Пеевски на напред във времето, от една страна те му обезпечават имунитет. От друга заплашват всички тези, против които той има компромати в магистратурата, в службите, в обществения живот, в бизнеса, че в случай че посмеят да се увлекат от концепциите за някакви промени и да разхлабят своята преданост към задкулисието, той е тук и може във всеки един миг да проговори, сподели той.

По думите му, борбата на тези избори ще бъде символна, тъй като Велико Търново е сърцето на българската държавност.

Търново е конституционната столица на България. Тук е призната Търновската конституция, тук е учредена българската държавност като демократична, обществена, правова страна. Пеевски е отрицанието на всичко това. Той е въплъщение на модела, който подменя законността, конституционализма, публичността с корупция и задкулисие, съобщи Иванов.

Очаква ни национална конференция до края на годината, на която ще се реши кой ще бъде водач на партията. Никой не е абониран за пост, сподели още Иванов, откакто Методи Лалов изиска оставката му след изборите.

В обществената мрежа Лалов написа, че оставки следва да подадат и "немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България ", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР