Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова останалите кандидати и

...
Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова останалите кандидати и
Коментари Харесай

Христо Иванов в Търново: Нито глас за Пеевски!

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов прикани останалите претенденти и партии във Велико Търново да не оказват поддръжка на Делян Пеевски. Той акцентира, че апелът му не включва ГЕРБ поради явната поддръжка към Движение за права и свободи и Пеевски.

“Искаме да призовем гласоподавателите от великотърновския МИР: Нито глас за Пеевски! Става дума за българската държавност, за нашето бъдеще, за това по какъв начин ще се развива България”, прикани Иванов от Велико Търново, където одобри предизвикването да се изправи лице в лице с Делян Пеевски като лидер на листата на “Демократична България”.

Призивът му не включва ГЕРБ, тъй като дружно с Движение за права и свободи са носители на корупционния вирус. Само преди дни кметът на Велико Търново Даниел Панов, определен от ГЕРБ, одобри делегация на Движение за права и свободи с Пеевски в кабинета си.

“Той не е някакъв цивилен претендент на ГЕРБ? Това е човек, който заема място в партийната подчиненост. В обкръжението на Борисов е извънредно скъп кадър. Ето това е моделът на българското мафиотско преодоляване на държавността”, съобщи Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България” напомни и интервютата на някогашния здравен министър Костадин Ангелов, който нееднократно благодари на Пеевски за пиарските му дарения при започване на коронавирус пандемията.

“Пеевски е въплъщение на един модел. Пеевски е въплъщение на модела на Сарая, на модела към Движение за права и свободи, който в действителност съставлява сърцевината на завладяването на българската страна от мафията”, съобщи той.

“С кандидатирането си и поддръжката, която Сарая дава на Пеевски, в действителност вземат за заложници бъдещето на България. Какво ще чуе всеки вложител и бизнесмен, който пристигна да открива работни места и да създава? Той ще чуе корупция, наказания по “Магнитски”, Пеевски и няма изобщо да дойде”, добави той.

Христо Иванов прикани водачите на останалите листи Андрей Чорбанов от Има Такъв Народ, Йордан Терзийски от “Продължаваме промяната”, Минчо Куминев от “Изправи се БГ! Ние идваме!” и Явор Божанков от Българска социалистическа партия да се разграничат от Пеевски и да призоват гласоподавателите си да не поддържат Движение за права и свободи и Пеевски.

“Пак желая да попитам някой може ли да изясни по какъв начин Пеевски се трансформира в магнат? С какви пари, какво изобрети? Какви опасности пое в бизнеса? Нека дружно да призовем българските жители, гласоподавателите от великотърновския изборен регион: Нито глас за Пеевски! ”, сподели още той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР