Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов поиска да започнат разговори

...
Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов поиска да започнат разговори
Коментари Харесай

Христо Иванов поиска разговори между парламентарните групи за съдебната система

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов изиска да стартират диалози сред всички парламентарни групи за правосъдната система. Движение за права и свободи е подготвена на диалози за правосъдната промяна. Как реагираха останалите политически сили, в това число и най-голямата в този парламент –на „ ИТН “?

„ Демократична България “ утвърди дейностите на отрасловия министър и изиска диалози на парламентарно равнище за промени, които да доведат до конституционна промяна за статута на основния прокурор.

„ Какъв авторитет, Боже мой, има българската правосъдната власт, изключително българската прокуратура и изключително основният прокурор? Че ние имаме няколко произнасяния на европейския парламент съответно за бездействия на основния прокурор “, съобщи Христо Иванов, съпредседател на „ Демократична България “.

От Движение за права и свободи реагираха, че са подготвени да взе участие във всевъзможни диалози в това число и за правосъдната система.

„ Ако желаеме да приказваме за това кой уронва престижа на правосъдната власт, къде е тук диалогът за Лозан Панов, той не урони ли престижа на правосъдната власт, той не е ли политически зает? Уважаеми адвокати, къде е в Магнитски “ правилото за отговорен до доказване на противното “, сподели Йордан Цонев от ПГ на Движение за права и свободи.

А „ Изправи се, бг! Ние идваме! “ желаеха оптималната гласност на съвещанията на Висшия правосъден съвет.

„ Всяка една политическа мощ бърка с мръсните си ръце в правораздаването последните 30 години с една единствена цел - да овладее прокуратурата “, разяснява Николай Хаджигенов.

Коментар пристигна и от най-голямата парламентарна група – тази на „ ИТН “.

„ За да бъде заменен основният прокурор, това не може да се случи просто по този начин при в този момент настоящото законодателство “, съобщи Филип Станев.

ГЕРБ и Българска социалистическа партия през днешния ден се въздържаха от коментар.

От Движение за права и свободи желаеха чуване на финансовия и икономическия министър във връзка със глобите, които бяха наложени по Закона „ Магнитски “. Припомняме ви, че Съединени американски щати глобиха Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков както и компании свързани с тях. След това българските управляващи изготвиха още два разширени листата на компании и хора, свързани със глобените.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР