Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов настоя зам.-председателят на Националното

...
Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов настоя зам.-председателят на Националното
Коментари Харесай

Христо Иванов: Илко Желязков още днес трябва да подаде оставка

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов настоя зам.-председателят на Националното бюро за надзор на СРС Илко Желязков да подаде оставка. Желязков, дружно с Делян Пеевски и Васил Божков, през вчерашния ден бе глобен от Съединени американски щати по закона “Магнитски”.

“Днес сме тук да желаяме оставката на корупционния офицер на въздействие не просто на Пеевски - на Доган и на Сарая, на Държавна сигурност и на цялата корупционна отровна тъкан, която задушава нашата държавност. Илко Желязков, подай си оставката незабавно, стига си срамил държавата”, съобщи Христо Иванов във видео, излъчено онлайн във фейсбук.

Той уточни, че името на Желязков не става обществено известно единствено от вчерашното известие на Съединени американски щати, а за него имаше редица изявления, че е част от мрежата за въздействие на Сарая. Напомни и че е назначен в бюрото за надзор на СРС с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, както и че е кадър на Държавна сигурност, минал през годините през разнообразни позиции в разнообразни институции.

“Илко Желязков би трябвало още през днешния ден да си подаде оставката. И освен той. Оставка би трябвало да подаде и основният прокурор Гешев, който носи институционалната отговорност, по тази причина че от американското министерство на финансите да ни кажат неща, които ние в София знаем”, сподели Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България” сподели още, че основният прокурор Иван Гешев носи отговорност и за неналичието на следствие за чекмеджетата с кюлчета и пачки евро в премиерската резиденция в “Бояна”.

“Днес излезе още едно нещо, за което Гешев си е затварял очите - Борисов призна, че той не е питан коя е Мата Хари и че не е споделил на прокуратурата”, сподели Иванов. Напомни, че въпросът коя е така наречен Мата Хари е значим, не тъй като става дума за персоналните връзки на някогашния министър председател, а тъй като това е основен очевидец, който може да удостовери дали Борисов е разполагал със суми, които няма по какъв начин да изясни.

“Разследване против Борисов няма, Гешев замиташе следите. Разследване против Желязков няма. Разследване за изказванията, които самият Божков правеше, по тази причина че е давал подкупи няма. Разследване против Пеевски за голям брой кавги няма. И за всичко това дава отговор Цацаров, първо, и по-късно Гешев”, сподели Христо Иванов.

Той разгласи, че “Демократична България” поддържа самодейността на гражданското съдружие “Боец”, което през вчерашния ден разгласи цивилен дейности по тази причина Иван Гешев да бъде изхвърлен от Съдебната палата.

“Това не може повече да се търпи, тези хора един по един би трябвало да бъдат изхвърлени от българските институции, с цел да стартира дългият път към възобновяване на доверието към тях. И не, няма американците да ни свършат тази работа, ние би трябвало да си свършим тази работа”, сподели още Христо Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР