Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс вярва, че бъдещата водеща компания

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс вярва, че бъдещата водеща компания
Коментари Харесай

Бил Гейтс: AI може да убие Google Search и Amazon, каквито ги познаваме

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс има вяра, че бъдещата водеща компания в региона на изкуствения разсъдък евентуално ще е основала персонален цифров сътрудник, който може да извършва избрани задания за хората.

Технологията ще бъде толкоз дълбока, че може коренно да промени държанието на потребителите, което ще докара до това, че хората в никакъв случай няма да се постанова да посещават уеб страница за търсене, да употребяват избрани принадлежности за работливост или да пазарят от Amazon. 
-->
Този към момента неразвит AI помощник ще може да разбере потребностите и навиците на хората и ще им помогне да „ четат нещата, които нямате време да прочетете “, сподели Гейтспо време на събитие на Goldman Sachs и SV Angel в Сан Франсиско по тематиката за изкуствения разсъдък.

Гейтс сподели, че има петдесет на петдесет шанса този предстоящ победител в ИИ да бъде или започващ бизнес, или софтуерен колос.

По думите му ще отнеме време, до момента в който този предстоящ цифров сътрудник стане подготвен за всеобща приложимост. Дотогава фирмите ще продължат да вграждат по този начин наречените генеративни AI технологии, сходни на известния ChatGPT на OpenAI в личните си артикули.

Въпреки че вътрешното действие на човешкия мозък към момента е мистерия за учените, Гейтс има вяра, че човечеството се приближава до основаването на потребни медикаменти за лекуване на заболявания като Алцхаймер, като тестванията върху хора за новите медикаменти евентуално ще се проведат след 10 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР