Съобщихме това много ясно и директно на руснаците, включително на

...
Съобщихме това много ясно и директно на руснаците, включително на
Коментари Харесай

Блинкен предупреди Путин за последствията от употреба на ядрено оръжие в Украйна

" Съобщихме това доста ясно и непосредствено на руснаците, в това число на президента Путин “, сподели Блинкен по време на широкообхватно изявление в офисите на Bloomberg във Вашингтон. " Загрижени сме. “

 

По думите му обвиняванията на Русия по отношение на Украйна, че ще употребява така наречен мръсна бомба, е " следващата небивалица “ и че Русия има " история на планиране “, приписвайки на другите държание, което те самите обмислят. Той сподели, че реториката е " безотговорна “.

 

Мръсната бомба употребява стандартни експлозиви, с цел да разпръсне радиоактивни нуклеарни боклуци в лимитирана област. Засега Блинкен сподели, че Съединени американски щати не виждат причина да трансформират нуклеарната си позиция.

 

Блинкен даде обещание да продължи поддръжката на Съединени американски щати за украинците, като го назова " значимо “ и " належащо “ за Съединени американски щати и техните съдружници да " се придържат към Украйна “.

Той призна, че енергийният преход, който се прави в Европа, е предизвикателство и " не неусетен “, само че сподели, че Съединени американски щати са подготвени да поддържат държавните управления там посредством няколко начинания, в това число увеличение на производството на нефт и газ в Съединени американски щати и старания за задържане на цените " под надзор “, в това число спомагателни освобождавания от Стратегическия петролен запас на Съединени американски щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР