Съобщението на руския газов гигант Газпром, че ще намали допълнително

...
Съобщението на руския газов гигант Газпром, че ще намали допълнително
Коментари Харесай

Решенията на „Газпром“ са политически

Съобщението на съветския газов колос " Газпром ", че ще понижи в допълнение доставките за Европа тази седмица, е политически стимулирано, съобщи през днешния ден ръководителят на енергийната политика на Европейския съюз Кадри Симсон, оспорвайки изказванието на компанията, че е лимитирала доставките поради неотложно прекъсване на работата на турбина, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

" Знаем, че няма техническа причина да се прави. Това е политически стимулирана стъпка и би трябвало да сме готови за нея. И тъкмо заради тази причина превантивното понижаване на нашето търсене на газ е мъдра тактика ", сподели еврокомисар Симсон при идването си за срещата на енергийните министри на страните от Европейски Съюз в Брюксел. Тя добави, че чака министрите да реализират съглашение по разпоредбите на Европейски Съюз за изключителни обстановки, изискващи от страните да лимитират търсенето на газ.

Новото фрапантно редуциране на доставките на газ, оповестено от " Газпром ", е " в допълнение доказателство ", че Европа би трябвало " допустимо по-скоро да понижи зависимостта си от съветските доставки ", съобщи на собствен ред чешкият министър на енергетиката Йозеф Сикела, чиято страна е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз. " Единството и солидарността са най-хубавите оръжия, които имаме против (руския президент Владимир) Путин и съм сигурен, че ще покажем това през днешния ден ", сподели Сикела, представен от Франс прес, преди срещата със своите сътрудници за координиране на проекта за понижаване на потреблението на газ в Европейски Съюз.

Рано тази заран ДПА, като се базира на дипломати, заяви, че страните членки на Европейски Съюз са постигнали единодушие по незабавния проект, целящ да се понижи въздействието на евентуално цялостно прекъсване на доставките на съветски природен газ за Европа. Планът планува непринудено понижаване с 15 % на потреблението на природен газ в страните членки от 1 август 2022 година до 31 март следващата година. В допълнение ще бъде основан механизъм, който ще задейства паника на територията на целия Европейски Съюз при положение на огромен дефицит и който ще вкара обвързващи цели за икономисване.

Вчера България изрази кардинална поддръжка за ограниченията за понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от съветски изкопаеми горива и икономисване на газ. Испанските управляващи пък чакат да реализират изключение за страната по въпроса за понижаване на потреблението на газ, написа през днешния ден в. " Паис ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР