Съобщението, че Мали, Нигер и Буркина Фасо ще се оттеглят

...
Съобщението, че Мали, Нигер и Буркина Фасо ще се оттеглят
Коментари Харесай

С напускането на ECOWAS Мали, Буркина Фасо и Нигер оставят демократичния преход в безизходица

Съобщението, че Мали, Нигер и Буркина Фасо ще се отдръпват от Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS) „ без закъснение “, постави неочакван завършек на спорните договаряния за образуване на избори и възобновяване на гражданското ръководство. С акцента си върху възобновяване на „ националния суверенитет “ и прогонването на терористичните групи, военните държавни управления на трите западноафрикански страни ясно демонстрираха, че организирането на избори не е тяхна съществена грижа.

След последователните преврати в Мали, Буркина Фасо и Нигер, Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS) се пробва да накара военните водачи на държавите да се ангажират с провеждането на избори за възобновяване на цивилните държавни управления.

Въпреки наложените тежки наказания, нестабилните преговори сред трите западноафрикански страни и ECOWAS не съумяха да дадат осезаеми резултати. В взаимното си известие за отдръпване на 28 януари краткотрайните водачи н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР