Сандвичите са добре познати на студената кухня. Приготвят се и

...
Сандвичите са добре познати на студената кухня. Приготвят се и
Коментари Харесай

Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и плата

Сандвичите са добре познати на студената кухня. Приготвят се и се сервират елементарно, дават благоприятни условия за разнообразно подготвяне. Отрязват се тънки филийки не доста мек самун, с цел да не се деформира при рязане. Предварително разрушаваме краве масло, подправено със сол, черен пипер, горчица и други подправки по желание.

От филийките се оформят правоъгълници и се намазват в тъничък пласт с разрушеното масло. Върху него се слага главният артикул (също фино нарязан или настърган). Завършва се с декорация. Върху украсата с фунийка от пергаментова хартийка се нанася от разрушеното краве масло.

Когато сандвичите включват съветска салата, хайвер или млечни пастети, филийките не се намазват с масло. За декорация в този случай може да се употребяват маслини, кисели краставички или сварени моркови, нарязани по разнообразни способи. Сандвичите с тарама хайвер се украсяват с маслини, а тези с млечни пастети, както и със сирена или кашкавал - с домати, краставици, чушки, листа от салата, магданоз.

Ако сандвичите ще включват риба, тогава филийките се намазват с краве масло. След това от горната страна се слага авансово почистената и обезсолена в студена вода риба. За декорация може да се употребяват маслини, краставички или сварени яйца.

Хапките се подготвят със същите артикули, само че от филийките се изрязват разнообразни форми (кръгчета, правоъгълници, ромбчета, сърца и др.) с оптималната величина до 5-6 см. При хапките се употребява фина и нежна декорация.

Сандвичите, както и хапките се сервират върху плата, авансово покрити с дантелена хартиена салфетка. В средата на платото се слага сварено яйце, завършено като розичка, или розичка от домат върху лист зелена салата, или таралеж от яйце, набодено с дръжки от магданоз с дължина към 1 см, за зурла се поставя късче от маслина, а за очички - зрънца черен пипер.

Красиво завършените и добре поднесени плата оставят трайно усещане у гостите.

В взаимозависимост от продуктите, които включват, платата са три съществени типа: млечно плато (включва съвсем всички типове сирена), колбасарко (включва салами и всички типове месни артикули - шунка, филе и пастети) и студено мешано плато (използва се варен език, варено или печено свинско, телешко или пилешко).

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР