Samsung Display и Intel разработват таблет с плъзгащ се дисплей,

...
Samsung Display и Intel разработват таблет с плъзгащ се дисплей,
Коментари Харесай

Intel и Samsung показаха таблет с разтягащ се дисплей

Samsung Display и Intel създават таблет с плъзгащ се екран, който може да се завърта. По време на вчерашното показване на Intel Innovation 2022 основният изпълнителен шеф на Samsung Display Чой Джу Сун (JS Choi) показва първообраз на необикновен компютър, който може да се трансформира от 13-инчов таблет в по-голям 17-инчов модел.

Чой означи, че през вчерашния ден е оповестил първия в света плъзгащ се 17-инчов екран на компютър. Устройството ще задоволява разнообразни потребности и ще обезпечава както преносимост, когато е належащо, по този начин и по-голям екран в други случаи. Беше маркирано, че Samsung е избрала формат на слайдер вместо сгъваем еластичен екран и това служи като индиректно удостоверение, че огъващите се разновидности в последна сметка могат да изчезнат от сцената.
-->
 



От години Intel опитва с компютри в нови форм-фактори и преди този момент приготвяше технология за консолидиране на своите решения в дизайни с два екрана и сгъваеми устройства - преди Microsoft да се откаже от проектите си за създаване на Windows 10X за сгъваеми устройства. Такива форм-фактори се нуждаят от специфичен програмен продукт и приложения, с цел да показват по-добри резултати. Все още не е известно по какъв начин Intel има намерение да насърчи приемането на компютри с плъзгащи се екрани.

Прототипът, демонстриран от Samsung Display и Intel, в действителност съставлява 13-инчов таблет, който може да се трансформира в 17-инчов моноблок с помощта на плъзгащ се механизъм. Intel към този момент показва на него софтуера Unison, който е предопределен за безжично свързване на основани на Intel компютри със смарт телефони, в това число iPhone.

Засега плъзгащият се компютър е единствено идея и не се знае по кое време фирмите ще показват търговски версии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР