Самосъзнанието е крайъгълният камък на личностното израстване и развитие. Това

...
Самосъзнанието е крайъгълният камък на личностното израстване и развитие. Това
Коментари Харесай

Самоосъзнаване: Как да разбера кой съм и какво мога?

Самосъзнанието е крайъгълният камък на личностното израстване и развиване. Това е развой на схващане на себе си, в това число своите мощни и слаби страни, вярвания, полезности и страсти. Чрез обработване на съзнание, хората могат да придобият по-задълбочено схващане за това кои са и какво са способни да реализират.

В тази публикация ще проучим смисъла на самосъзнаването и ще предоставим на практика стъпки, които да ви оказват помощ да се впуснете в пътуването на самооткриването.

Самоосъзнаване дава опция на хората да вземат осведомени решения, да откриват смислени взаимоотношения и да водят по-пълноценен живот. Като сте в контакт с вашите мисли, усеща и мотивация, можете да извършите избор, който е в сходство с вашите полезности и желания.

Освен това самосъзнанието предизвиква емпатията, което ви разрешава да разбирате по-добре гледните точки на другите и да подобрявате информационните си умения.

Стъпки за възстановяване на самосъзнаването на това кой сте

Рефлексия

Редовно отделяйте време за размисъл върху своите мисли, дейности и прекарвания. Помислете за водене на дневник, с цел да документирате вашите страсти, цели и провокации. Тази процедура може да ви помогне да идентифицирате модели и да получите визия за вашето държание и задействания.

Потърсете противоположна връзка

Поискайте почтена противоположна връзка от другари, семейство, сътрудници и ментори. Конструктивната рецензия може да хвърли светлина върху слепите точки, за които може да не сте наясно, а позитивната противоположна връзка може да укрепи мощните ви страни.

Определете вашите полезности

Определете вашите съществени полезности – правилата, които управляват вашите решения и дейности. Разпознаването на това, което в действителност има значение за вас, може да ви помогне да извършите избор, който е в сходство с достоверното ви аз.

Идентифицирайте мощните и слабите страни

 Как да схвана кой съм и какво мога?

Направете равносметка на вашите мощни и слаби страни. Разберете къде се отличавате и къде може да имате потребност от усъвършенстване. Фокусирането върху мощните ви страни може да увеличи увереността, до момента в който оправянето със слабостите може да докара до персонален напредък.

Внимателност и медитация

Практикуването на внимателност и медитация може да ви помогне да станете по-настроени към своите мисли и страсти. Тези техники предизвикват самосъзнанието, като ви предизвикват да наблюдавате вътрешните си прекарвания без наказание.

Прегърнете провокациите

Прегърнете провокациите и неуспехите като благоприятни условия за напредък. Тези моменти могат да дадат скъпа визия за вашата резистентност, умения за решение на проблеми и прочувствени реакции.

Поставете си цели

Поставете си реалистични и смислени цели. Докато работите за постигането на тези цели, ще научите повече за своите пристрастености, мотивации и качества.

Практикувайте самосъчувствие

Отнасяйте се към себе си със същата добрина и схващане, които бихте предложили на другар. Да бъдеш съчувствен към себе си понижава самокритичността и предизвиква по-здравословна позиция за вашите достижения и неуспехи.

Важно за търсенето на това кой сте

 Самоосъзнаване: Как да схвана кой съм и какво мога?

Търсенето на това кой сте и какво можете не е дестинация, а продължаващо пътешестване. Докато изследвате дълбините на вътрешното си аз, ще получите по-ясно схващане за себе си и вашеите благоприятни условия.

Като подхранвате самосъзнанието, можете да вършиме избори, които са в сходство с вашите полезности, да отключите капацитета си и да водите по-автентичен и пълностоен живот.

Не забравяйте, че пътят към себеоткриването изисква самообладание, интроспекция и предпочитание да прегърнете както мощните си страни, по този начин и несъвършенствата си.

Вижте още:

- Как да спрем да се самоизточваме емоционално;

- Какво е саморефлексия и за какво ни е нужна;

- Тези самоналожени житейски калъпи пречат на щастието ви.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР