Само за седмицата броят на повикванията в столичната Спешна помощ

...
Само за седмицата броят на повикванията в столичната Спешна помощ
Коментари Харесай

След натоварено дежурство: Разказ на медиците от столичната Спешна помощ

Само за седмицата броят на повикванията в столичната Спешна помощ се е нараснал със 100, което принуди медиците още веднъж да дават изключителни наряди, с цел да смогнат с натоварения график.

„ Дежурствата през последните 2-3 седмици са много напрегнати, защото сензитивно се усили броят на адресите, свързани с COVID-19”, описа Ива Кацарова, здравна сестра в ЦСМП-София след 12-часово дежурство в координационния център.

По думите ѝ системата още веднъж стартира да се натоварва, а тя и сътрудниците ѝ още веднъж работят в условия на цялостна готовност и потенциал.

" Оплакванията на пациентите са нормалните – висока температура, изнемощялост, зной, от време на време тежест в гърдите ", изясни тя.

Кацарова описа още, че дежурството им протича в съвсем непрекъснато навестяване на адреси, колкото да смогват да обядват, само че към момента обстановката се разграничава от картината през ноември.

" Все още не сме го достигнали предишния пик, обстановката към момента е под надзор. Надяваме се и се молим този пик да не се стига още веднъж, само че това зависи много и от отношението на всеки един от нас ", добави здравната сестра.

По думите ѝ на този стадий съумяват да хоспитализират пациентите навреме.

" Може би за някои пациенти се постанова да минем през 1-2 лечебни заведения, само че такива фрапантни случаи, които бяха през предишния пик, към момента няма. Молим хората да бъдат оптимално справедливи и откровени, когато се обаждат по телефона ", сподели Кацарова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР