Само в България има такава полемика - коя ваксина е

...
Само в България има такава полемика - коя ваксина е
Коментари Харесай

Мутафчийски: Само у нас спорят за ваксините

" Само в България има такава дискусия - коя ваксина е по-добра, такова нещо не съществува в цивилизования свят сега " - това съобщи ръководителят на Националния действен щаб (НОЩ) и шеф на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски пред публицисти.

" В Западна Европа не се приказва такова нещо. Слагат се всички, които са одобрени. Смята се, че щом са одобрени, значи са надеждни. По-добре с каквато и да е ваксина, в сравнение с никоя ", сподели още Мутафчийски.

Ккато акцентира, че у нас се слагат всички ваксини, одобрени от Европейската организация по медикаментите.

" Доволни сме. Хората демонстрираха зрялост. Вчера и оня ден бях очевидец във ВМА по какъв начин се случват нещата. Най-възрастният имунизиран беше на 96 година, а най-младият - на 18 година Хората във всички възрасти са стимулирани да се ваксинират и през вчерашния ден единствено във ВМА бяха имунизирани 1160 души ".

" Трябва да се имунизираме, с цел да прекършим гръбнака на тази пандемия ", безапелационен бе лекарят.

Лично министър председателят пък съобщи, че " зелените коридори " ще продължат да работят, до момента в който не дойдат 18,5 млн. безвъзмездни ваксини, които се чакат. Той увери, че с изключение на в огромните лечебни заведения, ваксини ще има и в най-малките обитаеми места и посочи, че единствено през днешния ден 88 000 дози са разпределени в страната.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР