Само преди няколко дни, на 21-вия филмов фестивал на европейското

...
Само преди няколко дни, на 21-вия филмов фестивал на европейското
Коментари Харесай

Блатечки – най-добър актьор на кинофестивал в Турция - slava.bg

Само преди няколко дни, на 21-вия кино фестивал на европейското кино в южния италиански град Лече – Festival del Cinema Europeo, филмът „ Сестра “ на режисьорката Светла Цоцоркова беше почетен със Специалната премия на журито.

В самия завършек на октомври пък, на 8-мия кино фестивал „ Босфора “ в Турция, творбата на българката получи наградата за най-хубав филм в интернационалния конкурс, а изпълнителите на основните функции Моника Найденова и Асен Блатечки бяха отличени с премиите за най-хубава актриса и артист. Филмът бе закупен от турската телевизия.

Носителя на Голямата премия "София – град на киното " на 24-ия София Филм Фест – „ Сестра “, може да гледате на огромен екран в събота, 14 ноември, от 18.00 ч. в Дома на киното.

„ Филмът на Цоцоркова е за фамилния живот и сестринството, за дребните сякаш почтени неистини, които споделят членовете на едно семейство, и за метода, по който могат да бъдат преодолени несъгласията сред близки хора – тематики, които са познати на всеки от нас “, написа списание Variety.

„ Сестра “ на Светла Цоцоркова е доказателство за нейните гений и качества да пресъздава връзки сред членовете на едно семейство, обусловени от средата, в която живеят “, разяснява Cineuropa.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР