Само преди година и половина имаше законопроект за мажоритарния вот,

...
Само преди година и половина имаше законопроект за мажоритарния вот,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Румен Радев беше против мажоритарния вот

Само преди година и половина имаше законопроект за мажоритарния избор, импортиран от ГЕРБ, който Народното събрание отхвърли. Тогава Румен Радев съобщи, че България не е подготвена за мажоритарен избор. Така депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова разяснява пред bTV настояването за мажоритарен избор, което протестиращите показаха.

Тя съобщи, че гражданското общество е належащо. „ Протестите са коректив на властта “, съобщи Атанасова. И добави, че това утвърждава демокрацията.

„ Недоволството за цената на горивата не е ориентирано към държавното управление, страната има отношение единствено по отношение на акциза и по ДДС-то. Българска социалистическа партия поддържат митинга за горивата, само че се твърди, че брачният партньор на Нинова дава отговор за цените в Лукойл. Някои други от Българска социалистическа партия се свързват с петролната и газовата асоциация. Може би към тях би трябвало да са въпросите “, добави Атанасова.

Тя разяснява и оставката на Валери Симеонов. „ Оставката на Симеонов е честен акт. Изказването, че 80% от българите са дебили не обиди ли хората – Иво Христов е депутат. Дали Симеонов ще се върне в Народно събрание, и ще има ли нов вицепремиер – следва да има съдружен съвет сред Оперативна програма и сред ОП-ГЕРБ “, изясни Атанасова.

„ Със сигурност неустойчивостта в Оперативна програма и споровете там не въздействат добре на страната. Скандалите там малко ми наподобяват на тийнейджърска работа. Те би трябвало да схванат, че са виновни и огромни хора и би трябвало да създадат взаимни отстъпки, с цел да има непоклатимост в страната ", разяснява тя. И добави, че всички те са декларирали, че ще създадат компромис в името на България при сформирането на държавното управление. „ Надявам се да са били откровени “, разяснява депутатът от ГЕРБ.

Тя акцентира, че 150 млн. повече са гласувани за хора с увреждания. „ Това не се е случвало в никакъв случай, даже когато Нинова беше ръководител на обществената комисия “, акцентира Атанасова. По думите й ГЕРБ са потвърдили, че са диалогични, тъй като настояванията на майките са задоволени.

Атанасова направи коментар и за кворума в Народното събрание. „ Имаме кворум, Народното събрание работи. Щом Българска социалистическа партия няма да се записват в Народно събрание да си покажат фишовете за последния месец. Призовават за понижаване на заплатите да депутатите, а не вървят на работа “, заключи тя. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР