Само преди десетина дни ви информирахме за факта, че Европейският

...
Само преди десетина дни ви информирахме за факта, че Европейският
Коментари Харесай

Употребяваните коли у нас няма да поскъпнат

Само преди десетина дни ви информирахме за обстоятелството, че Европейският пазар на използвани коли е повишен с 10,3% през август. Този напредък на пазара накара анализаторите да считат, че има нова общоевропейска наклонност: търсенето на използвани коли надминава предлагането. Сега обаче се появиха нови данни, касаещи продажбата на нови коли в Европа, които оборват доскорошното изказване за повишаване на използваните коли.

През седмицата няколко медии тиражираха информация за фрапантно повишаване на използваните коли у нас, само че прогнозите на експертите в сектора към този момент напълно не са такива. Употребяваните коли у нас няма да нарастнат, като аргументите за това са главно две.

Първата е обвързвана с покупателната дарба на българина, а тя през последните месеци е намаляла, а трендовете са този спад да продължи още известно време. Поради тази причина няма по какъв начин нарастнат колите " втора употреба ", тъй като в случай че това се случи, те просто няма да се продават.

Втората причина е разследване от динамичността на пазарите на нови коли в Германия и Италия. Там по време на карантината продажбите на нови коли мощно понижиха и респективно хората не си продаваха използваните. Тази наклонност обаче бързо отмина, а статистиката сочи, че през последния месец продажбите на нови коли в Италия са намалели единствено с 0,43%, по отношение на август 2019-а. В Германия даже има растеж, въпреки и най-малък +0.2%.

Всичко това възстановява пазарите на използвани коли, а както е добре известно главният импорт на използвани коли у нас е точно от Италия и Германия. Статистиците не плануват нов сериозен срив в продажбата на нови коли в Европа, което ще се отрази позитивно и на пазара на използвани коли. Тоест те няма да нарастнат и у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР