Само няколко секунди отделяха от началото на 20-тата мисия за

...
Само няколко секунди отделяха от началото на 20-тата мисия за
Коментари Харесай

Илън Мъск: Със сегашните закони никога няма да стигнем до Марс

Само няколко секунди отделяха от началото на 20-тата задача за тази година, когато противоположното преброяване бе прекъснато, тъй като в зоната за полет се появи аероплан. FAA анулира изстрелването на ракетата на галактическата компания на Илън Мъск и го отсрочи с един ден. Генералният шеф на SpaceX изрази раздразнението си в своя Twitter акаунт и се възмути от неразумните правила и закони, които попречват развиването на космонавтиката.

„Самолетът влезе в неразрешената зона, която е безразсъдно гигантска“ – заяви в своята Туитър страница Илън Мъск. „Човечеството няма никакъв късмет да стане галактическа цивилизация без огромна промяна на регулациите. Съвременната регулаторна система не работи“.

SpaceX се канеше да изстреля Falcon 9 от Кейп Канаверал, само че противоположното преброяване бе спряно 11 секунди преди запалването на ракетните мотори, тъй като бе записано нарушаване на зоната на полет. Въпреки че компанията имаше останал времеви прозорец от един час, SpaceX нямаше по какъв начин да направи втори опит, тъй като времето бе незадоволително и отсрочи изстрелването за идващия ден.

Основните искания на Мъск засягат по-скоро процеса на лицензиране на изстрелването на ракети плюс ограничаването на въздушното пространство. Неговият глас се причисли към хóра от частни самолетни компании, които от години се оплакват, че размерът на зоната за полети и продължителността на рестриктивните мерки водят до огромни изоставания и нарушение разписанията на полетите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР