Microsoft обяви нов уебсайт, който ще ви информира какви игри

...
Microsoft обяви нов уебсайт, който ще ви информира какви игри
Коментари Харесай

Microsoft пусна уебсайт за проверка кои игри се поддържат от Arm-лаптопите с Windows

Microsoft разгласи нов уеб страница, който ще ви осведоми какви игри се поддържат на новите преносими компютри Surface и други устройства с Arm-процесорите Snapdragon. Сайтът е основан от инженерната група Linaro с поддръжката на Microsoft и Qualcomm.

Досега на уеб страницата WorksOnWoA.com са тествани 1481 игри. Всяка игра попада в една от следните четири категории въз основа на продуктивността и стабилността:

Perfect – играта работи с 60 фрагмента в секунда (60+ FPS) при резолюция 1080p, без графични артефакти или други проблеми, които да въздействат на геймплея; Playable – играта работи с 30 фрагмента в секунда (30+ FPS) при резолюция 1080p, с минимални графични артефакти или други незначителни проблеми; Runs – играта се започва, само че е допустимо да има бъгове, които засягат геймплея; Unplayable – играта не се започва заради проблеми с античийт системите за битка с измамите или други аргументи.

Според уеб страницата 747 игри са посочили съвършена продуктивност от 60 фрагмента в секунда при резолюция 1080p, в това число взискателни заглавия като Control Ultimate Edition.

Интересно е, че известни игpи като Fortnite, Roblox и PUBG попаднаха в „ Unplayable “ листата. Причината за това е, че доста от тези игри употребяват античийт системи, които към момента не поддържат изцяло Arm-процесорите. Например, основаните на BattlEye игри към този момент поддържат Arm, само че това не беше задоволително, с цел да се започват някои игри на платформата Steam Deck.

Въз основа на тестванията новите Arm-базирани преносими компютри Surface и Snapdragon X Elite-базирани устройства демонстрираха впечатляваща продуктивност в игри, макар че има проблеми със стартирането на някои от тях, които употребяват комплицирани системи за отбрана.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР