Activision откри най-новото си студио – Elsewhere Entertainment в полската

...
Activision откри най-новото си студио – Elsewhere Entertainment в полската
Коментари Харесай

Activision откриха ново студио в Полша

Activision откри най-новото си студио – Elsewhere Entertainment в полската столица Варшава. Elsewhere Entertainment се разказва като студио, което се концентрира над работата по наративни и жанроводефиниращи ААА заглавия. От компанията напомнят, че Elsewhere Entertainment ще е второто студио на Activision в Полша след Infinity Ward Poland.

Изградено от нулата, Elsewhere Entertainment е първокласно, независимо студио, отдадено на установяването на среда, която въодушевява смели и разнородни хрумвания. Основополагащата задача на екипа е да окуражи всички да изследват и си взаимодействат креативен. Всичко това в името на основаването на поредност с продължително завещание, което се простира оттатък игрите “, гласи част от анонса на Elsewhere Entertainment. От Activision допълват, че в състава на студиото влизат хора, които са работили по планове, като The Last of Us, Uncharted, The Witcher, Cyberpunk, Destiny, Tom Clancy’s The Division и Far Cry.

Няма изясненост във връзка с това по какво тъкмо работят Elsewhere Entertainment. В прес-съобщението към анонса се загатва за трансмедиен план, което несъмнено звучи забавно. Самите Activision са известни главно с Call of Duty сериите от игри. Издателското крило на компанията – Activision Publishing – стои също по този начин зад игри, като Destiny и Sekiro: Shadows Die Twice.

Появата на Elsewhere Entertainment идва в турбулентни за гейм промишлеността времена. В последните две години тя беше разтърсена от вълна от съкращения и закриване на студиа. Самите Activision бяха наранени от тях след придобиването на Activision Blizzard от Microsoft. Редмъндският софтуерен колос разгласи през последната година съкращаването на над 2000 позиции, точно в гейм звеното си. За последно жертва на корпоративния прагматизъм станаха Tango Gameworks и Arkane Austin.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР