Само няколко часа след като строителите обявиха, че браншът им

...
Само няколко часа след като строителите обявиха, че браншът им
Коментари Харесай

Ответен удар!Комитова размаха пръст на строителите

Само няколко часа откакто строителите оповестиха, че браншът им е в колапс и насочиха 6 претенции към президента, районният министър Виолета Комитова им размаха пръст.

" Строителният отрасъл не е в колапс. Очевидно някои компании са се чувствали сигурни при различен министър, а не при новия. Всички отраслови ведомства на Министерство на регионалното развитие работят, само че в случай че някои чиновници в тях са спрели работата си, следва да си подадат молбата за овакантяване. ", обявиха от районното министерство  във връзка декларацията на Камарата на строителите в България.

От Министерство на регионалното развитие показват, че строително-монтажните работи се актуват постоянно. Наследените от предходното ръководство отговорности на стойност 600 млн. лева по отношение на републиканската пътна инфраструктура към този момент са обезпечени със съдействието на служебния министър на финансите. Същите ще бъдат разплатени на всички правилни компании, откакто Министерство на регионалното развитие извърши инспекция на място за количеството и качеството на осъществената работа.

Към днешна дата министър Виолета Комитова не е серпантина нито един градеж и нито един план по стратегии, се показва в прессъобщението.

По-рано през днешния ден от Камарата обявиха в своя декларация-обръщение до президента, че провежданата политика от служебния кабинет е в безспорен контраст на международната процедура за потребление на строителството като основен инструмент за излизане от икономическата рецесия, зародила вследствие на пандемията COVID-19.

Сред апелите, отправени от Камарата в декларацията са: да се засилва работата на държавната администрация, която съгласно Камарата сега е блокирана; министерствата и ръководените от тях ведомства да извършват прецизно своите задължения по договорите с изпълнителите; да бъдат разплатени навреме насъбраните отговорности от страна на страната към бранша; да продължи работата по програмата за енергийна ефективност; да не се позволява прекъсване на стартирали и идни процедури и действия във ВиК и пътния бранш, както и по оперативните стратегии - ОПОС, Оперативна програма “Регионално развитие”, ОПТТИ, ПРСР и ОПРЧР.

Според КСБ единствено в границите на един месец, в който арх. Комитова заема поста длъжностен министър на районното развиване и благоустройството, строителният отрасъл в България е изпаднал в колапс, а поради основаната, съгласно КСБ, от страна на министъра неустановеност Министерство на регионалното развитие и отрасловите ведомства не работят, строителните и монтажни работи не се актуват, разплащания с контрагенти не се правят. Според КСБ извънредно спорни са и дейностите на министър Комитова, свързани с кадровта политика и направените уволнения и назначения.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР