Само един участник е допуснат в откритата процедура за възлагане

...
Само един участник е допуснат в откритата процедура за възлагане
Коментари Харесай

Над 199 млн. лв. е офертата за развитие на жп възел София - жп участък София - Волуяк

Само един участник е позволен в откритата процедура за възлагане на социална поръчка за планиране и строителство за рационализация на коловозно развиване на Централна гара София и жп сектор Централна гара София- Волуяк за план "2014-BG-TMC-0133-W - Развитие на железопътен възел София: железопътен сектор София- Волуяк ", оповестиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура ". Това е "ЗГОП България " ДЗЗД. Участници в обединяването са "Тодини България " ООД и Стопанско сдружение "ЗГОП " АД, град Нови сад.

Това стана известно откакто комисията за разглеждане, оценка и класиране оповести ценовата оферта на позволения участник. Предложената от него цена е 199 850 060.60 лв. без Данък добавена стойност.

Предвидените действия по време на строителството на правата са създаване на нов трети коловоз сред жп гара Волуяк и Централна жп гара София, както и рационализация на съществуващото коловозно развиване на двете гари. Предстои още създаване на нова жп гара "Обеля ", която ще реализира още една интермодална връзка със софийското метро.

Основни цели при реализирането на плана са повишение на оперативната скорост до 160 км/ч за пътнически влакове и до 120 км/ч за товарен жп превоз, възстановяване на сигурността по железопътната линия, посредством унищожаване на железопътни прелези и кръстовища, понижаване на газовите излъчвания, както и повишение на удобството и комфорта за пасажерите, ползващи железопътния превоз при крайградски и междуградски пътувания.

Проектът ще способства още за увеличение на размера на превозените товари, възстановяване качеството на обслужване във връзка с времето за пътешестване, обезпечаване на подвижност и досегаемост до железопътната инфраструктура за всички консуматори, включително и за хората с понижена пъргавина.

Проект "Проектиране и строителство за рационализация на коловозно развиване на Централна гара София и жп сектор Централна гара София-Волуяк за план "2014-BG-TMC-0133-W - Развитие на железопътен възел София: железопътен сектор София-Волуяк " се съфинансира от Механизма за свързване на Европа и държавното дружество Национална компания "Железопътна инфраструктура ".

Припомняме, че с решение на Генерална дирекция "Транспорт и подвижност " в Европейската комисия, през юли 2015 година беше утвърден за финансиране от МСЕ план "Модернизация на железопътен сектор София-Волуяк ", част от развиването на железопътен възел София и част от железопътната линия София - Калотина. На 24 ноември същата година бе подписан и влезе в действие договорът за безплатна помощ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР