Само двайсетина минути продължи консултацията на номинирания за премиер проф.

...
Само двайсетина минути продължи консултацията на номинирания за премиер проф.
Коментари Харесай

ДБ отрязаха Габровски за кабинет, но обещаха да работят с не...

Само двайсетина минути продължи консултацията на номинирания за министър председател проф. Габровски с " Демократична България ". Заедно с неврохирурга на срещата в Народното събрание бяха и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и ръководителят на ПГ Десислава Атанасова, само че те не взеха думата.

Още при започване на диалога водачът на " Да, България " Христо Иванов сподели, че няма по какъв начин да поддържат първия мандат.

Иванов акцентира уважението си към личността на проф. Габровски и даде обещание, че при вероятно ситуиране на експертен кабинет, то от Демократична България са подготвени да намерят " общ език " по значими тематики. Христо Иванов изрази вяра, че тази среща е стъпка към разговор.

Проф. Габровски акцентира, че сега никой не желае избори. Той изведе като цели Плана за възобновяване и резистентност, влизането ни в Шенген и в Еврозоната.

Номинираният за министър председател призна, че за него е обидно страната ни още веднъж да бъде оставена отвън Шенгенското пространство.

" Аз персонално поемам уговорката да се търси това конституционно болшинство за промени в Конституцията, които да разрешат да се сътвори механизъм за надзор над основния прокурор ", сподели проф. Габровски. И заявява: " Аз ще бъда поръчител за това ".

Той засегна и енергийната рецесия, инфлацията, като уточни, че сигурно избори няма да оказват помощ, а единствено работещ парламент и държавно управление. " Като че ли допирните ни точки са повече, в сравнение с разликите ", заключи той.

" Можете да разчитате да работим дружно по съответни цели, и то напълно безрезервно от наша страна ", отвърна Христо Иванов, откакто го изслуша. 

" Деескалацията на напрежението ще изисква кабинетът да бъде напълно от специалисти, от хора с положително име. Смея да настоявам, че някои от имената, които към този момент са приобщени, са с безспорна известност ", увери номинираният за министър председател от ГЕРБ. И даде обещание след края на срещите и с останалите партии в Народното събрание да създаде документ с целите, които би заложило негово експертно държавно управление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР