Само 100 г слънчогледови семки е в състояние да усвои

...
Само 100 г слънчогледови семки е в състояние да усвои
Коментари Харесай

Тялото ни усвоява само 100 г семки

Само 100 г слънчогледови семки е в положение да усвои организмът ни в продължение на 24 часа. До този извод са стигнали американски учени, които изследвали въздействието на слънчогледовото семе върху индивида.

Семките на слънчогледа са извънредно потребни, тъй като съдържан скъпи белтъчини, мазнини, аминокиселини, витамини Е, С, В, каротин и други потребни субстанции.

Като източник на витамин D семките са по-ценни от черния дроб на рибата тресчица. В 100 г семки се съдържат 311 мг магнезий, което е повече, в сравнение с в ръжения самун. 50 г семки са равностойни на 30 г олио и изцяло задоволяват потребността на тялото от ненаситени мастни киселини и витамин Е.

 Семки

Суровите слънчогледови семки оказват помощ за по-бързото зарастване на рани на меките тъкани, на възобновяване на повредени кости и за възобновяване на силите след инфекциозни болести. Те са идеални и за връщане на изгубения вкус. Най-полезни са, когато са сурови.

Семките са цялостни с витамини, които работят благотворно на кожата и възстановяват салдото на киселините. Редовната им консумация е потребна за връщане на сияйния тип на кожата и прощаването с всевъзможни проблеми като лющене.

Слънчогледовите семки са скъп помощни за профилактика на атеросклерозата, инфаркт на миокарда и други болести на сърдечно-съдовата система.

Те оказват помощ при болести на черния дроб и жлъчката. Все отново не експериментирайте, в случай че имате проблеми, а потърсете намесата на доктор.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР