Съмненията на Европейската комисия са породени от наложените преди няколко

...
Съмненията на Европейската комисия са породени от наложените преди няколко
Коментари Харесай

Росен Христов: Договорът с Боташ вече е проверен и е изцяло в полза на България

" Съмненията на Европейската комисия са подбудени от наложените преди няколко дни спомагателни такси върху преноса на газ през България. Европейска комисия видя в България една нападателна политика към други европейски страни, опит за облагодетелстване от стратегическа инфраструктура, който не е оневинен по никакъв метод и не е правно аргументиран. Договорът с " Боташ " към този момент е тестван и е напълно в интерес на България ", съобщи някогашният енергиен министър Росен Христов и акцентира, че налагането на сходни такси е неразрешено.

По думите му тази инспекция е инициирала и инспекцията на контракта с " Боташ ".

" Двете инспекции неслучайно потеглиха по едно и също време. В момента се ревизира и правното съображение на таксите, които в допълнение са наложени. Въпросът е дали " Булгаргаз " ще се възползва по неетичен метод от този контракт, с цел да изнудва европейски страни да заплащат по-големи такси - това е инспекцията ", добави Росен Христов.

Според него договорът с " Боташ " е преференциален, защото сега Европа ревизира дали България няма прекомерно огромно стратегическо преимущество, съобщи Българска национална телевизия.

" Ако България не си извърши уговорките, дължи неустойки ", сподели още Росен Христов и съобщи, че размерът на таксата на " Боташ " е конфиденциална информация.

Той разясни, че количествата по контракта са изчислени на база на предстоящото ползване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР