Съмнения за неразбирателство в ГЕРБ Пловдив между стари муцуни и

...
Съмнения за неразбирателство в ГЕРБ Пловдив между стари муцуни и
Коментари Харесай

Докато Иван Тотев и Костадин Димитров си правят номера, Бойко взе на ръчна битката в Пловдив

Съмнения за недоразумение в ГЕРБ Пловдив сред остарели муцуни и новия кмет Костадин Димитров се носят в политическите среди в града под тепетата от няколко месеца, научи 7dnibulgaria.bg.
Конфликът е сред някогашния кмет Иван Тотев, който ръководи Пловдив от 2011 го 2019 година и сегашния стопанин на огромна община Костадин Димитров.
Тотев оказа помощ доста на Димитров да бъде определен за кмет, макар, че го играеше значим човек зад къдар.Бившият градоначалник очакваше по-късно да осребри поддръжката за екс-кмета на „ Тракия “ с постове за свои хора.
Седмици след началото на мандата Костадин Димитров собаче поставил завършек на другарските си връзки с някогашния кмет. Димитров изрично отказал да работят дружно и да приема препоръките на Тотев.За това му помогнта и рекомендацията на Бойко Борисов, откакто го направи и общински водач на партията: Бъди независим!
Втората причина за замразяването на връзките сред двамата била, че Димитров избрал за свои заместници от квотата на ГЕРБ единствено и само негови доближени хора. От препоръчаните от някогашния координатор на ГЕРБ разновидности даже за общинската администрация не бил утвърден нито един. Стигнало се до такава степен преди време Тотев да плаши Димитров, че ще отдели общински съветници от групата на ГЕРБ, които са му правилни.
Конфликтът сред двамата бе онагледен на 19-ти април на откриването на обновената Градска градина, когато  сегашният градоначалник не се появи. Там обаче присъстваше Иван Тотев, който персонално работи с кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов по плана дълги години.
Липсата на Костадин Димитровбе обяснена с отпътуването на съревнование по таекуондо с негови възпитаници в Сърбия. На идващия ден обаче беше пролетният бал на партия ГЕРБ в Пловдив. Тогава Костадин Димитров персонално домакинстваше на Бойко Борисов.
Липсваше обаче Иван Тотев! Дори водачът на партията Бойко Борисов попита къде е екс-кмета. За да потули абсурда Тотев съобщи пред медии, че не е участвал, тъй като не си бил платил членския импорт, който възлиза на 12 лв. за година. Истината е, че персонално Костадин Димитров не е поканил на бала новия си публичен зложелател. Заради това Тотев демонстративно си пусна фотография с някогашния финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, направена по същото време.
Местното блъскане сред Димитров и Тотев очевидно нервира Бойко Борисов. Това си проличава най-силно по кандидат-депутатската листа на ГЕРБ под тепетата. В първите четирима има единствено един пловдивчанин и той не е партийна фигура. Става дума за именитата ръководителка на оркестър „ Тракия “ Даниела Дженева. Любимката на Пловдив е незабавно след лидера Борисов. След нея са пък… някогашният началник на общинския съвет в София Георги Георгиев и Деница Николова от Габрово.
Според информация на 7dnibulgaria.bg напълно друго е било предлагането на Костадин Димитров за депутати, само че те били главно от неговото обграждане, което нервирало значимите хора в партията. И за следващ път Бойко Борисов взел акцията под тепетата на ръчна! Припомняме, че на първи юни в града идва персонално Урсула фон дер Лайен, с цел да поддържа от името на ЕНП партия ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР