Самардала е сред не толкова познатите растения. За нея не

...
Самардала е сред не толкова познатите растения. За нея не
Коментари Харесай

Самардала лекува псориазис!

Самардала е измежду не толкоз познатите растения. За нея не се знаят доста неща и не е доста публикувана билка.

Вкусът на самардала е много мощен, като може да се дефинира даже като пикантен и горчив. В прясно положение растението прилича на хрян, само че лечебните му свойства не отстъпват по никакъв метод.

Употребява се като фалшификация, само че има и редица лечебни свойства. Непознатата самардала лекува високото кръвно налягане, холестерол, даже кожни проблеми.

Като цяло билката се използва доста необятно в кулинарията. Тя съдържа доста потребни съставки. Използва се като превантивна мярка против сърдечно-съдови проблеми, атеросклероза, даже при ракови болести. Билката има способността да лекува всичко това и да се оправи с нездравословния холестерол.

Повишава апетита и спомага храносмилането. Може да се употребява като чай, който е доста потребен при болки в стомаха и запек. Чаят от самардала може да се пие и при кожни проблеми. Помага и при хронична кашлица.

Едно от най-силните дейности на билката обаче се свързва с лекуването на псориазис. За тази цел самардала би трябвало да се приема вътрешно, като това става най-лесно и комфортно точно под формата на чай.

Другите ѝ значими качества се свързват с прочистването на бъбреците и пикочния мехур.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР