Салимова победи опитната украинка Ана Музичук и ще спори с

...
Салимова победи опитната украинка Ана Музичук и ще спори с
Коментари Харесай

Нургюл Салимова след класирането си за финала на Световната купа по шахмат: Не мога да повярвам какво направих

Салимова победи опитната украинка Ана Музичук и ще спори с Александра Горячкина от Русия за купата, като в същото време си обезпечи място и в Турнира на претендентките за международната купа. 

" Ремито ми бе задоволително в последната партия и под това напрежение одобрих ремито. Като дете гледах мачовете на Ана (Музичук), тя ми беше кумир и към момента доста я почитам. Разбира се, че тя беше любимец, само че аз не мислих за това, тъй като то няма да ми помогне.

 

Просто се приготвях за партиите и се пробвах да върша всичко вярно и каквото стане, в случай че тя завоюва, е окей, тъй като е обикновено. Бях спокойна, само че след първата партия, която завоювах, усетих огромно напрежение, тъй като това към този момент беше огромен късмет да продължа напред.

 

Във втората партия играх неприятно, мисля, че беше психически проблем, само че по-късно просто се пробвах да играя най-хубавите ходове, без да мисля дали ще бъде победа, реми или загуба ", сподели Салимова пред формалния уебсайт на ФИДЕ.

 

" Много се вълнувам, че ще вземам участие в Турнира на претендентките, несъмнено, че не чаках това. Спомням си, че сме играли един път преди две години (с Горячкина), аз бях с белите фигури и направихме реми.

 

Не си припомням други наши мачове, само че може и да е имало. Отново тя ще е безапелационен любимец, само че аз съм щастлива, ще продължа да работя и да давам най-хубавото от себе си и каквото стане ", сподели още Салимова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР