Инженерната група Arup в Обединеното кралство загуби 200 милиона хонконгски

...
Инженерната група Arup в Обединеното кралство загуби 200 милиона хонконгски
Коментари Харесай

Arup загуби 25 милиона долара в дълбока фалшива измама с видеоконференция

Инженерната група Arup в Обединеното кралство загуби 200 милиона хонконгски $ (25 милиона долара), откакто измамници използваха цифрово клонирана версия на старши управител, с цел да наредят финансови прехвърляния по време на видеоконференция, Financial Times е научил.

Полицията на Хонконг по-рано разкри коя е една от най-големите известни измами с deepfake в света, само че не разпознава забърканата компания. FT удостовери, че това е Arup, който дава работа на към 18 000 души в международен мащаб и има годишни доходи от повече от £2 милиарда.

Случаят акцентира опасността, представлявана от deepfakes - хиперреалистично видео, аудио или различен генериран материал потребление на изкуствен интелект — когато се употребява от киберпрестъпници за ориентиране към компании или държавни управления.

Двама души, осведомени с въпроса, споделиха на FT този месец, че Arup е бил обект на машинация, която полицията в Хонконг е класифицирала като „ придобиване на благосъстоятелност посредством машинация “.

Попитан относн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР