Салатата Цезар може да бъде открита във всеки един ресторант

...
Салатата Цезар може да бъде открита във всеки един ресторант
Коментари Харесай

Айсберг - незаменима част от любимата салата Цезар

Салатата Цезар може да бъде открита във всеки един ресторант в света. Съставките нормално се разграничават, най-много по отношение на района и културата на дадения народ, само че едно остава непроменено – главните съставки.

Това са салатата айсберг, крутоните и пармезанът. Те могат да бъдат допълнени с всевъзможни други артикули като домати, пилешко месо, бекон, скариди, сьомга, майонеза и други. Неизменните съставки обаче в никакъв случай не се трансформират.

Към главните съставки в салатата Цезар има няколко условия, които би трябвало да се съблюдават, с цел да стане тя неповторима.

Айсбергът е основата на салатата Цезар. Някои го заменят с маруля, само че по този метод салатата към този момент не е Цезар. Обикновено се употребяват най-крехките листа от нея, само че някои залагат на цялата глава, защото самият зарзават е нежен по хипотеза. Главата се разделя на две и се отстранява кочана. След това се нарязва или накъсва на едри части.

В салатата айсберг са събрани отлични вкусови качества с малко калории и доста витамини. Тя е отличен източник на фолиева киселина, калций, витамините Е, К, В и РР, а външните листа са богати на бета каротин.

 Айсберг

Салатата айсберг понася овкусява със зехтин и оцет. Подхожда си с другите типове сирена, крутони, чери домати и някои локални артикули – едни от желаните артикули за салата Цезар.

След айсберга, идната съществена съставна част в салатата Цезар са крутоните. Могат да се закупят подготвени или да се подготвят вкъщи. За задачата няколко филии багета или различен самун се нарязват на кубчета и се запичат в тиган със зехтин и чесън.

След крутоните в салатата могат да се прибавят всички желани артикули, стига те да не влизат в спор с главната план за салатата Цезар.

Обединяващ в салатата Цезар е дресингът. Той е последният щрих, който дава повсеместен тип на салатата. Подходящ е приготвеният от недопечен жълтък, чесън, зехтин, дижонска горчица, пармезан, лимонен сок и сос Уорчестър.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР