Салатата Айсберг е на почит сред в много краища по

...
Салатата Айсберг е на почит сред в много краища по
Коментари Харесай

Здравословни ползи от салата Aйсберг

Салатата Айсберг е на респект измежду в доста краища по света, освен тъй като е по-хрупкава и свежа, само че и поради здравословните си качества. Тя е богата на желязо и витамините В6, К, А и С, като липсва холестерол, а наситените мазнини са с доста ниско наличие.

Тя е богата и на фибри и омега мастни киселини, значими за общото здраве на организма. В нея има и фолиева киселина, потребна с изключение на по време на бременност, само че в предварителната защита на заболявания на сърцето.

До 1920 година тази салата се е наричала Crisphead, което безусловно преведено значи свежа, къдрава глава. След като обаче Христофор Колумб почнал да я придвижва в новия свят, почнали да я назовават Айсберг. Името идва от обстоятелството, че с цел да я запазят свежa, те я съхранявали с лед.

В началото качествата ѝ били неподозирани, а и през днешния ден се счита, че тъмнозелените марули са по-полезни, тъй като съдържали повече потребни субстанции. Но все пак, тя е извънредно потребна и вкусна и доста харесвана по целия свят.

Предимствата ѝ са, че е ниско калорична храна с ниско наличие на мазнини, само че с доста протеини и хранителни субстанции.

Освен това постоянното похапване на салата Айсберг защищава от сърдечно-съдови болести поради съществуването на калий. Тя е богата и на баластни субстанции и омега мастни киселини, които дават сила, с цел да поддържат вярното действие на човешкия организъм.

Този тип салата е скъпа заповишаване на имунната отбрана благодарение на минералното си благосъстояние от манган, магнезий, калий, желязо, фосфор и калций. Благодарение на тях се понижават нездравословните радикали в тялото, усъвършенства се имунната система. А поради желязото в салата Айсберг няма дефицит на червени кръвни кафези (еритроцити) и заплаха от развиване на анемия при индивида.

 Айсберг салата

Основният артикул за салата Цезар е доста потребна за контролиране на чревната перисталтика, подпомагайки разграждането на питателните субстанции и вярното действие на стомаха.

С увеличение равнищата на замърсяване на околната среда, напрежението, неправилното хранене кожата ни стартира да се състарява, губи своя искра и разтегливост. Благодарение обаче на намиращия се в Айсберга витамин А, който оказва помощ на кожата ни да засияе, и на витамин К, който усъвършенства кръвообращението, се реализира необикновен резултат в здравия ни външен тип.

Има и някои изследвания, показващи преимуществата на Айсберг във връзка с по-добър нощен сън. Затова похапвайте самоуверено селени салати с Айсберг и бъдете здрави.

Опитайте нашите предписания за Салата с Айсберг, Италианска салата с грах и Айсберг, Зимна салата с айсберг и броколи, която много сполучливо се вписва и в пролетния сезон, Салата с айсберг и пилешко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР