Саламуреното сирене с повишено водно съдържание ще се продава само

...
Саламуреното сирене с повишено водно съдържание ще се продава само
Коментари Харесай

Сиренето с повече вода ще се продава само опаковано |

" Саламуреното сирене с нараснало водно наличие " ще се продава единствено авансово сложено от производителя в опаковки, които не могат да бъдат отстранявани в комерсиалния обект.

Това излиза наяве от признатата през днешния ден разпоредба за характерните условия към млечните артикули от Министерски съвет. С наредбата се вкарват дефиниции за продуктите " бяло саламурено сирене " и " саламурено сирене с нараснало водно наличие ". 

Освен това се вкарват критерии за бялото саламурено сирене, като то би трябвало да съдържа изсъхнало вещество и маслеността най-малко 40%. Заложени са условия за потребление на означенията " високомаслено ", " пълномаслено ", " със междинна масленост ", " отчасти обезмаслено " и " обезмаслено ".

Наредбата има за цел да понижи предпоставките за заблуждение на потребителя и дава отговор на настройките, които са авансово публично коментирани. 

Ще има временен период за новите условия във връзка с етикетирането и пакетирането, за да се даде възможност на бизнеса за адаптиране към направените промени. Наредбата ще влезе в действие три месеца след обнародването й в Държавен вестник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР