Скандално изпращане: Христо Иванов напусна парламента с гръм и трясък.

...
Скандално изпращане: Христо Иванов напусна парламента с гръм и трясък.
Коментари Харесай

Скандално изпращане: Христо Иванов напусна парламента с гръм и трясък

Скандално изпращане: Христо Иванов напусна Народното събрание с гръм и тропот. След грозна замяна на обиди и обвинявания сред Има Такъв Народ и ПП-ДБ, Народното събрание гласоподава и утвърди заявката на Христо Иванов от ПП-ДБ, че не желае повече да бъде депутат. Това стана с гласовете на 225 депутати. Против и въздържали се нямаше. Дебатът преди гласуването показва за следващ път ужасяващо ниското равнище на Народното събрание.

Иванов подаде оставка като партиен водач на „ Да, България “ –

една от партиите в ПП-ДБ, поради пагубните изборни резултати на дясното обединяване, което изгуби над 300 хиляди гласа. По същото време той разгласи, че няма да остане народен представител в новоизбраното 50-о Народно заседание.
Скандалът стартира поради зам.-шефа на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. От трибуната той дефинира Христо Иванов като „ може би най-некадърния правист в света “ и разгласи, че „ поради неговите комплекси и фиксация българската Конституция беше направена на саздърма “.

„ Г-н Йорданов, вие на Христо Иванов и камъче в обувката не може да му бъдете, тъй като няма да ви усети – толкоз сте мъничък “, отвърна му засегнат десният народен представител Манол Пейков. После укори Има Такъв Народ в същото, в което депутатите на Слави Трифонов упрекват ПП-ДБ – че са „ седнали в скута “ на водача на Движение за права и свободи Делян Пеевски, като са подкрепили избора на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за ръководител на Народното събрание, а с това са я създали и евентуален длъжностен министър председател. „ Г-н Костадинов (лидерът на „ Възраждане “ – бел.а.) най-малко има проект – когато ни завземе Русия, да стане генерал-губернатор. Вашият единствен проект е да си напълните джоба с жълти стотинки “, заключи Пейков мнението си за Има Такъв Народ.

Скандално изпращане: Христо Иванов напусна Народното събрание с гръм и тропот 21.06.24 13:06 Невиждана 2500 годишна писменост на „ изгубена цивилизация “ бе открита в Испания (ВИДЕО) 21.06.24 12:58 Карлос Контрера: Започва повсеместен безпорядък с ТЕЛК! 21.06.24 12:29 България е препъни камък за Лаура Кьовеши, а заплатите на магистратите по над 10 бона на месец 21.06.24 12:24 СЗО: Фалшиви медикаменти за диабет се популяризират на пазара 21.06.24 12:22

С обръщението „ скъпи некадърници “ Тошко Йорданов упрекна десните,

че са отговорни за това, че Назарян е един от вероятните служебни министър председатели, като са подкрепили измененията в Конституцията. В размяната на реплики с Има Такъв Народ се включи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. „ Пожелавам на всеки един от нас да има такава значима роля в развиването на тази страна, както Христо Иванов “, съобщи някогашният министър председател.

„ Христо Иванов в действителност направи една огромна смяна – промени правилата си “, иронично му отвърна Станислав Балабанов от Има Такъв Народ. Съпартийката му Павела Митова пък изнесе урок по граматика на Петков. „ Един шут постоянно остава шут! Не би трябвало да се подаваме на това равнище, на тази подлост, на тази долнопробност! “, развълнува се някогашният министър председател от нападките.

Последен се включи Иван Ченчев от Българска социалистическа партия. Той се поинтересува от претекстовете на Иванов да се отдръпна в този момент от Народното събрание. Самият Иванов не беше там, с цел да ги изясни. „ Защо в този момент? Дали не предотвратява нещо в страната? Или пък улеснява някакъв развой в страната? “, попита Ченчев. Нямаше отговори.

Източник: „ Сега “

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР