Сал, изграден от рециклирани материали, ще бъде пуснат на южния

...
Сал, изграден от рециклирани материали, ще бъде пуснат на южния
Коментари Харесай

Сал ще плава по река Марица в неделя

Сал, построен от рециклирани материали, ще бъде пуснат на южния бряг на река Марица в неделя. Плаването ще стартира в 18 часа близо до Водната палата.

„ Сал на Марица “ е авторски план на артистите Александра Димитрова и Серж Екер, които си слагат за цел да насочат вниманието към кошмара, който съпътства актуалното общество, а точно - количеството отпадък, което се натрупа всекидневно. Основен въпрос е и какъв брой малко боклуци се рециклират или изхвърлят по погрешен метод. Мероприятието има за цел да увеличи интереса и осведомеността по отношение на казуса. За задачата е планувана полемика, отдадена на това по какъв начин да живеем по-устойчиво в Пловдив. Друга тематика ще бъде тази, обвързвана с избягването на екологична злополука. Предвидено е и разчистване на крайбрежията на Марица.

Пътуването на сала ще приключи малко преди моста на о. Адата (срещу Била/Лимакон). На този краен пункт артистите канят всички, които имат интерес към тематиките, да дойдат на речния бряг, където създателите ще опишат повече детайлности за плана.

Интересното мероприятие е част от поредност планове, които ще се реализират по поречието на реката в границите на програмата за креативен резиденции Adata Air за 2019.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР