Сафрид сопрано: Магическият портал“. Това интригуващо заглавие е на книгата

...
Сафрид сопрано: Магическият портал“. Това интригуващо заглавие е на книгата
Коментари Харесай

Мария Кехайова представя: Сафрид сопрано: Магическият портал

„ Сафрид сопрано: Магическият портал “. Това завладяващо заглавие е на книгата с разкази, написани от журналистката от вестник „ Труд “ Мария Кехайова. Важно е да откриеш вълшебен портал, само че е значимо и друго - да намериш точните хора, които да те преведат през него. Фортуна взема решение дали ще е благосклонна да се изпълнят тези две условия и да преминеш в магическите и пречистващи светове, шушукат разказите.

Книгата е разграничена на две елементи - истории за магичните хора на Странджа планина и за морските мъже - риболовците, при които се върви на посетители единствено с самун и яйца, с цел да закъкри на огъня рибената супа, а те да излеят душите си с разкази за истории станали или нестанали в морето.

От всеки ред за Странджа планина надничат змейове, самодиви, кацат НЛО, а дружно с хората едно време са живели великани. Наричали ги " къпинковци ", тъй като дългучите имали своя " слабост " - спъвали се в къпините и падайки умирали, тъй като били с доста фина костна конструкция.

И сякаш историите са нереални, а сред селата Богданово и Вършило има гробище с двуметрови гробове. За кацането на НЛО в село Кирово се знае точна дата и се показва час. А момите ги залюбвали змейове. Дали от това се раждали същински любови или змеят бил прогонван с каруца?

Всички тези истории са написани в новата книга. Тя ще бъде показана от авторката на 14 декември от 18.00 часа в Библиотеката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР