Сафие Адемоглу Тюркйълмаз от България управлява най-големия пътнически двуетажен самолет

...
Сафие Адемоглу Тюркйълмаз от България управлява най-големия пътнически двуетажен самолет
Коментари Харесай

Сафие от България пилотира най-големия пътнически самолет в Турция

Сафие Адемоглу Тюркйълмаз от България ръководи най-големия пътнически двуетажен аероплан Airbus A-380 в Турция и е измежду най-известните водачи там, осведоми за Българска телеграфна агенция BG Voice. Преди години турската самолетна компания снима и рекламен филм с българката. Клипът е озаглавен " Истинска история за триумф " и досега е гледан от близо два милиона фенове.

Сафие Адемоглу Тюркйълмаз е родена е в село Менгишево, Шуменско. Семейството ѝ се изселва в Турция по време на Възродителния развой през 1989 година Тогава Сафие е на 12 година Учи в една от най-хубавите гимназии в Истанбул. Продължава в влиятелен университет в столицата Анкара и мечтае да стане водач. Сбъдва я, когато се открива опция да учи в Академията за водачи на Турските авиолинии (THY). Изпращат я в Маями, Съединени американски щати. Оказва се, че е единствената жена измежду 119 мъже - бъдещи водачи. Следват проби по математика и физика, по просветеност и по хвърчене. И по този начин Сафие стартира да лети.

Младата дама по нищо не отстъпва на над 3000 водачи в влиятелната самолетна компания. Макар че измежду сътрудниците си към момента е известна с прозвището " бебето водач ". По-късно Сафие минава на работа в Emirates. Там продължава образованието си и става първата жена водач, управлявала най-големия пътнически двуетажен аероплан Airbus A-380. " Постоянно желая да съм в небето, тъй като там се усещам щастлива. Когато хвърча, виждам света като една страна и това ме кара да се усещам щастлива ", споделя Сафие, представена в рубриката " Български истории " на BG Voice. Днес Сафие споделя опита си и от платформата TEDx Talks, канена е доста пъти в телевизионни формати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР