Съединените щати, Великобритания, Европейският съюз и редица други държави замразиха

...
Съединените щати, Великобритания, Европейският съюз и редица други държави замразиха
Коментари Харесай

Евгений Сатановски за хитрите изчисления на Запада след замразяването на руските активи

Съединените щати, Англия, Европейският съюз и редица други страни замразиха съветски активи на стойност стотици милиарди долари като част от глобите. Говорим освен за активите на Централната банка на Руската федерация, само че и за средствата, които принадлежат на огромни бизнесмени от Русия.

Според политолога Евгений Сатановски, не се приказва за цялостна конфискация на замразени активи. И специалистът счита, че това е било прагматичено и остроумен план. Като образец той уточни Япония, чиито управляващи оповестиха, че са замразили средствата на съветската централна банка, само че подчертаха, че не могат да ги конфискуват.

" Но обърнете внимание, в случай че са иззети, това е всичко, те са иззети. Ала в случай че са замразени, тогава би трябвало да плащате налози ", сподели Евгений Сатановски.

Той напомни също обстановката с Пьотр Авен и Михаил Фридман, които, припомняме, в този момент се оплакват в изявленията, че не схващат за какво са попаднали под наказания.

„ Да кажем, че сте Фридман или Авен. Имате яхта, която е замразена, аероплан, банкова сметка, акции, имение, които са замразени. А Петя Авен също има сбирка от картини, където единствено платната от съветския авангард костват най-малко половин милиард $, които той в никакъв случай няма да може да изнесе от Англия, тъй като кой ще му разреши да го направи? И в случай че би трябвало да плащате налози, тогава... Тогава се досещате сами ", сподели Евгений Сатановски в ефира на Вести FM.

Трябва да се означи, че в изявление за испанския вестник El Pais, съоснователят на Alfa-Bank Михаил Фридман сподели, че на процедура е под домакински арест. Според него средствата, които английските управляващи би трябвало да му провиснал, са извънредно лимитирани по отношение на разноските за живот в Лондон. В същото време той не знае дали ще остане в столицата на Англия. Но той не желае да я напусне „ по доста аргументи “.

Пьотр Авен също се оплака от тежък живот, откакто против него бяха наложени наказания. В същото време и той не бърза да напуща Лондон.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР