Съединените щати ще проведат „откровени разговори“ с Китай през следващите

...
Съединените щати ще проведат „откровени разговори“ с Китай през следващите
Коментари Харесай

САЩ ще проведат „откровени разговори“ с Китай

Съединените щати ще проведат „ откровени диалози “ с Китай през идващите дни. Това излиза наяве от тирада на американския търговски представител Катрин Тай, съобщи БНР.

Информацията за диалозите идва на фона на обвинявания от Вашингтон, че Китай не е извършил уговорките си по съглашение от януари 2020 година. От речта на Тай, готова за събитие на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон, също излиза наяве, че тактиката на Съединени американски щати ще включва сливане със съдружници в процеса на конкуренция с Китай за „ основаване на почтени и отворени пазари “.

Тай показва още, че Америка ще стартира унищожаване на някои цени, наложени на Китай по време на мандата на Доналд Тръмп – цени, подложени на критика от бизнеса. През лятото някои от най-влиятелните американски компании приканиха президента Джо Байдън да понижи съществуващите цени, защото поради тях промишленостите са изправени пред по-големи разноски. Байдън бе упълномощил на Тай да изследва детайлно тактиката за цените по отношение на Китай, въведена при Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР